I disse tider med strammere coronarestriktioner var 2.x tidligere i december på virksomhedsbesøg over Teams – nærmere bestemt hos IBM Kyndrul, hvor Boris Philipsen var med online i klasselokalet.

Det skete som en del af Science Cup og handlede om disruption inden for produktudvikling – det vil sige even til at lave noget totalt om. Meget relevant for elever på HTX, og eleverne prøvede det da også selv gennem en idégenererings-opgave, hvor klassen skulle udvikle en sundhedsapp.

Og dét fik kreativiteten i gang hos eleverne, som blandt andet diskede op med forslag om at overvåge små børns søvn, skabe lettere kontakt til lægen og at kunne matche folk baseret på interesser og holdninger for at skabe nye fællesskaber.

Udover at arbejde med de idéer fik eleverne også et indblik i, hvordan man arbejder som ingeniør, og hvad man tager med sig fra uddannelsen: nemlig evnen til at sætte sig ind i noget nyt stof hurtigt og ikke mindst at kunne formidle det videre.

Så måske det er en vej at gå for nogle af eleverne i 2.x, når de er færdige med HTX.

Under alle omstændigheder var det et godt virtuelt virksomhedsbesøg, som beviste, at den slags også kan fungere over Teams.

Tak til Boris for besøget!