– Hvad skal du være, når du bliver stor?

Dette klassiske spørgsmål trænger sig ofte på hos unge, når de kommer i 8., 9. eller 10. klasse.

Kunne møde uddannelser og virksomheder
Det kan være svært at svare på, men der var god hjælp at hente hele dagen på Kalundborgs Uddannelsesmesse onsdag 16. november, hvor de lokale uddannelsesinstitutioner og en stribe virksomheder stod klar til at fortælle eleverne om de mange spændende muligheder.

Udover at de unge kunne blive klogere på en hverdag på en af uddannelserne i kommunen, kunne de også blive klogere på, hvordan en hverdag ser ud hos lokale virksomheder.

Og for de unge, som er i gang med en ungdomsuddannelse, var det også muligt at tale med repræsentanter fra SDU, Professionshøjskolen Absalon, Maskinmesterskolen, DTU samt Arkitektskolen og Zealand.

Mange muligheder i Kalundborg
Et af formålene med messen er blandt andet at oplyse alle de unge om alle de mange muligheder, Kalundborg Kommune rummer, når det kommer til uddannelse.

Og netop på uddannelsesområdet er det sket rigtig meget i Kalundborg Kommune, som i den grad er i gang med at udvikle sig til en uddannelseskommune.

Allikelund Gymnasium var repræsenteret med en super flot stand, hvor eleverne stod klar til at fortælle om skolens spændende uddannelser: K10, EUD, EUX, HHX og HTX. Hele dagen var standen yderst velbesøgt, og bolsjer samt brochurer blev flittigt delt ud. Ungdomsuddannelserne på Allikelund Gymnasium har alle det til fælles, at de i deres DNA forholder sig til erhvervslivet og den aktuelle praksis uden for skolen.

Uddannelser tæt på erhvervslivet
– Både de erhvervsgymnasiale uddannelser HHX og HTX samt rækken af erhvervsuddannelser har indbygget en fagrække og en pædagogik, hvor der undervejs i uddannelsen skabes en tæt interaktion med det omkringliggende samfund og de lokale virksomheder. Vi arbejder som udgangspunkt med autentiske problemstillinger i fagene, og på den måde gør vi de unge klar til den praksis, der venter dem efter deres uddannelse, fortæller rektor på Allikelund Gymnasium Karen Marie Christensen.

Allikelunds elever havde også selv mulighed for at deltage i oplæg og her fortælle om deres valg af ungdomsuddannelse og drømme. Desuden fandt de også tid til at gå rundt på messen og snakke med de andre lokale unge.

Alle var velkomne
Fra kl. 14.00 til 17.00 var messen åben for alle, hvor 9. klasse-elever og unge på ungdomsuddannelserne kiggede forbi samt forældre, der ønsker mere viden om uddannelses- og jobmulighederne i lokalområdet.

– Det er fantastisk at opleve, hvordan interaktionen mellem de unge besøgende, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne går op i en højere enhed på en sådan dag. Eleverne har tit svært ved at forholde sig til overgangene – og i dag blev de bare meget mindre. Vi har virkelig savnet denne dag de sidste par år, hvor messen desværre har været aflyst pga. coronaen, lød det fra rektor Karen Marie Christensen.

Uddannelsesmessen er en årlig tilbagevendende begivenhed, som altid finder sted i november. Det er Kalundborg Kommune, sammen med Kalundborgegnens Erhvervsråd, der står bag arrangementet.