Om HTX

Døren til en naturvidenskabelig og teknologisk verden

HTX er en treårig gymnasial uddannelse, som giver adgang til videregående uddannelse på lige fod med de øvrige gymnasiale uddannelser.

Med en HTX-studentereksamen i hånden er du godt rustet til fremtiden. Du vil måske være læge, ingeniør, bioanalytiker eller multimediedesigner – mulighederne er mange. Med dybdegående viden i de naturvidenskabelige fag kombineret med IT-færdigheder, har du et godt afsæt.

HTX-studenter fra Allikelund Gymnasium studerer og arbejder bl.a. i sundhedssektoren, med produkt og systemudvikling, med byggeri og arkitektur, og med forskning og undervisning. Mange af vores studenter læser videre på et universitet, på ingeniørhøjskoler eller på erhvervsakademier.

LÆS VORES HTX-BROCHURE

Klassiske gymnasiale fag og profilfag
I løbet af de tre år på HTX, har du en række klassiske gymnasiale fag såsom matematik, dansk, sprog, historie og samfundsfag.

Profilfagene på HTX er fysik, kemi, biologi, bioteknologi, teknologi og teknik.

Robotteknologi, miljø, motor og mekanik
I faget teknologi arbejder vi på en specialisering indenfor robotteknologi og miljø.

I faget fysik arbejder vi blandt andet med et projekt omkring motor og mekanik. Eleverne arbejder på at bygge en gokart. Projektet omkring gokarten vil løbe hen over de næste mange år, hvor flere generationer af HTX-elever vil arbejde på optimering af motor og brændstofforbrug.

Spændende samarbejde med store virksomheder
I bioteknologi sigter vi mod et styrket samarbejde med flere af de store lokale virksomheder. Indenfor faget bioteknologi har HTX i Kalundborg allerede nu oparbejdet et stærkt samarbejde med Roskilde og Københavns Universitet, og HTX-studenterne har undervejs helt ekstraordinært fået mulighed for at besøge retsmedicinsk institut i København.