Taget med storm af Dubai

I øjeblikket er vores hhx-elever fra 2.a og 3.a på studietur til ørkenstaten Dubai, hvor de får sig en oplevelse af en anden verden – bogstavelig talt. Og de får virkelig oplevet, hvad meget af deres uddannelse handler om: international business.

Første dag
Den første dag fik både elever og undervisere for alvor oplevet de kontraster, Dubai emmer af: de blade facader og masser af guld og de gamle og slidte træskiber ligger side om side i den gamle havn og fortæller hver sin historie om olie-landet. Læsset med papkasse efter papkasse med elektronik med videre til Pakistan og Iran.

Udover at suge alle de mange indtryk til sig besøgte eleverne også en tidligere elev fra Allikelund Gymnasium – Rune, som nu bor i Dubai og arbejder for et shippingfirma.

Anden dag
Efter den hæsblæsende første dag, hvor frokostmenuen i øvrigt var kamelburger, mødte der eleverne en lige så begivenhedsrig dag 2, hvor turen gik til Abu Dhabi. Så eleverne kunne opleve og mærke forskellige på de to byer og emirater.

Pigerne måtte iklæde sig arabisk tøj, og alle måtte smide skoiene for at komme ind i den største og smukkeste måske, Abu Dhabi kan byde på. Derefter stod der Herritage Village på programmet – en slags frilandsmuseum, hvor det var muligt at se, hvordan nomaderne bor. Og i øvrigt klappe en drommedar, inden turen gik tilbage gennem ørkenen til Dubai.

Tredje dag
Tilbage i Dubai besøgte elever og undervisere det danske handelskammer, hvor konsulen holdt et inspirerende oplæg og tegnede og fortalte.

Senere på dagen var der noget andet særligt på programmet, som næsten alle turister bør opleve: ørkensafari.

Du kan se fotos fra turen på vores Facebook-side