Torsdag 9. februar havde vi på Allikelund besøg af vores altid søde og smilende lærepladskonsulent Charlotte Schalburg – bindeleddet mellem vores elever og virksomheder. Således står Charlotte altid klar til at hjælpe vores elever på EUD og EUX Business med at finde en læreplads.

– Det er mit job at forsøge at sikre, at alle elever, når de er færdige med deres EUD eller EUX Business, har en uddannelsesaftale – hvis de ønsker det – og at matchet er så godt som muligt mellem elev og virksomhed, forklarer Charlotte med et smil.

Fingeren på pulsen
Charlotte er derfor ofte i dialog med de omkringliggende virksomheder for at have fingeren på pulsen og kende til behovet for lærepladser, samtidig med at hun står til rådighed med stort og småt for at hjælpe eleverne.

– Jeg hjælper eleverne med, hvad der nu skal til, for at de finder drømme lærepladsen. Det er af stor betydning for mig og min personlige arbejdsglæde, at læretiden skal være en gevinst på flere parametre for både elev og virksomhed – derfor er jeg også altid i kontakt med eleverne både før, under og efter læretiden, fortæller hun.

Tiden efter endt uddannelse på Allikelund
– Når de unge bliver færdige med deres uddannelse på Allikelund, følger jeg op tre måneder inde i forløbet for at se, om alle er glade. Det er også vigtigt for mig, at arbejdsgiverne i virksomhederne ved, at de bare kan ringe, og så hjælper vi dem – og kan vi ikke det, finder vi én, der kan. Man kan sige, at jeg altid forsøger at være der, hvor behovet opstår, slutter Charlotte.

Det betyder, at Charlotte laver opsøgende arbejde for at finde nye lærepladser til vores elever, hjælper med uddannelsesaftaler og følger op på samarbejdet mellem eleven og virksomheden.

To af disse elever er Steffanie Denise Egebjerg (tv.) og Bella Nova Westh, som begge går på EUD og drømmer om at blive butikschef i deres egen Jysk.

Som Steffanie forklarer:

– Jeg flytter til Vejle til sommer og har derfor søgt en læreplads i Jysk – og der skal jeg i praktik i uge 12. Det bliver så spændende. Jeg håber virkelig, jeg får en kotrakt her.

Den producere kender Bella godt:

– Jeg har fået læreplads hos Jysk her i Kalundborg. Jeg ansøgte søndag eftermiddag, blev ringet op mandag og inviteret til samtale tirsdag – og fredag i samme uge skrev vi kontrakt. Jeg glæder mig så meget til at begynde til sommer som elev i Jysk. Det er et sted, hvor der altid sker noget, afslutter hen.