På Allikelund Gymnasium har vi ofte elever, der vælger at bruge muligheden for at komme i studiepraktik på et af deres drømmestudier.
Studiepraktikken forløber over tre dage, og der er mulighed for at komme i praktik, uanset hvor i landet man ønsker det.
Kom nærmere afklaring
Praktikken kan være en rigtig god mulighed for at blive afklaret i forhold til din videregående uddannelse.
Og det gælder i virkeligheden både, hvis du føler, du er meget afklaret i forhold til din videregående uddannelse, og hvis du føler, du svinger mellem flere forskellige uddannelsesvalg.
Derudover giver praktikken en smaddergod mulighed for at snakke med elever fra den uddannelse, man overvejer at gå på. Høre om deres erfaringer og blive klogere på, hvordan undervisningen foregår, og hvordan hele studielivet er.
Som rektor på Allikelund Gymnasium Karen Marie Bach Christensen forklarer:
– Studiepraktik er et fantastisk tilbud til vores elever her på Allikelund Gymnasium. Det er en stor fordel for vores unge, at de kan komme ud og møde de forskellige uddannelser og prøve, hvordan det er at være studerende. Det gør det lettere for eleverne at finde ud af, om uddannelsen og livet som studerende på f.eks. drømmestudiet er noget for dem.
Jonas og Angela har været afsted
To af de elever, der er draget nytte af denne mulighed, er Jonas og Angela fra 3.x, som begge har været afsted på studiepraktik her i efteråret 2019.
Jonas til Aalborg Universitet og deres linje “Nanoteknologi og fysik”, mens Angela tog turen til Professionsskolen Absalon i Kalundborg og uddannelsen til diplomingeniør.
– Det viste sig at være tre linjer mikset til én, som jeg oplevede – nemlig fysisk nanoteknologi, biologisk nanoteknologi og kemisk nanoteknologi, indleder Jonas, som endte med at vælge biologisk nanoteknologi.
Her fik Jonas mulighed for at møde andre gymnasieelever med samme interesse.
– Her arbejdede min gruppe bestående af tre andre elever fra HTX og STX samt en studerede som vores gruppevejleder på at lave en super hydrofob aluminiumsplade.
Også fedt socialt
Jonas (og Angela også for den sags skyld) bliver student til sommer, og han er allerede i gang med at forberede sig på livet efter gymnasiet.
– Jeg valgte at tilmelde mig studiepraktik på flere forskellige uddannelser samt universiteter – heriblandt KU, AAU og SDU – for at opleve, hvordan det er at gå på en videregående uddannelse, og blive mere sikker og afklaret med mit valg. Det var et fedt tilbud, og jeg nød det virkelig.
– Jeg blev uden tvivl mere afklaret ift. mine fremtide valg og om, hvordan det er at gå på en videregående naturvidenskabelig uddannelse, pointerer Jonas, som nød godt af, at Aalborg Universitet havde sørget for, at praktikanterne boede gratis på et hotel i byen under opholdet.
– Her delte jeg værelse med med en venlig hhx’er fra København, der var lige så meget på bar bund, som jeg selv var. Ingen af os havde været i Aalborg før, men vi mødte heldigvis nogle fra andre studiepraktikker, der kendte byen lidt. Og dem blev vi hurtigt venner med.
Fået nye venner
På den måde var turen altså både fagligt og socialt givende for Jonas.
– Jeg har i løbet af studiepraktikken fået en masse nye venner, og jeg har stadigvæk kontakt med flere af dem, selv efter vi alle er kommet hjem igen og har startet vores egne hverdage. Så alt i alt vil jeg klart mene, at det var de tre dage værd.
Angela var ikke så langt hjemmefra, de hun var i studiepraktik. For hende gik den nemlig som sagt til Absalon i Kalundborg.
– Her fulgte og oplevede jeg diplomingeniøruddannelsen — både den danske og den internationale.
– Først fik vi en introduktion til selve stedet og uddannelsen, hvorefter vi var med til en kemitime på den danske linje, forklarer Angela, der også nød besøget.
– Vi var også på virksomhedsbesøg på Novozymes, hvor vi fik en rundvisning på deres produktion samt fik et indblik i, hvilke arbejdsopgaver man som diplomingeniør i bioteknologi kan have — det var super spændende og interessant.
Ud i laboratorierne
Men det var ikke gjort med det. Angela og de andre praktikanter kom også selv ‘i arbejde’.
– Vi fik også lov til at prøve deres laboratorier af – i form af et forsøg, der bl.a.involverede immobiliserede gærceller og spektrofotometri.
Også for Angela var det ikke kun fagligt, der var udbytte at komme efter.
– Vi havde også mulighed for at hænge lidt ud og tale med de studerende i løbet af praktikken og hermed få et indblik i, hvordan de studerende oplever det at gå på uddannelsen, lyder det fra Angela, der kun er et halvt år væk fra en studentereksamen.
– Det var super hyggeligt, og jeg har i løbet af praktikken også fået nogle nye venner, som jeg stadig er i kontakt med.
– Overordnet set har det altså virkelig været en god praktik, hvor jeg har fået indblik i, hvordan undervisningen og studiemiljøet er, samt hvad man efterfølgende kan arbejde med efter uddannelsen. Jeg kan varmt anbefale det til andre, afslutter Angela.