Spil dig frem til dit valg af ungdomsuddannelse
Efter 9. eller 10. klasse skal de fleste unge forholde sig til, hvilken ungdomsuddannelse de skal starte på. Ingen af eleverne er ens, og de rummer alle forskellige kompetencer og potentialer, og det er ikke nogen let opgave at vælge en ungdomsuddannelse. Der er fem udgaver af gymnasiale uddannelser, som alle er repræsenteret i Kalundborg Kommune, og der findes 102 erhvervsuddannelser. Derudover kan de unge også vælge 10. klasse. På Allikelund Gymnasium er der flere typer af gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og 10. klasse med en række forskellige linjefag.
Det er vigtigt, at de unge understøttes i deres afklaring af uddannelsesvalg, når de kommer i 8., 9. eller 10. klasse. Og der er mange, der står klar til at hjælpe. Eleverne møder en del aktiviteter hen over året, som er med til at afklare dem i forhold til deres uddannelsesvalg. Der er bl.a. Skills Stafetten, brobygning, Tour de Uddannelse og Uddannelsesmessen i Kalundborghallerne på skoleskemaet.
Det handler om de unges fremtid
På Allikelund Gymnasium har de taget et yderligere aktivt valg. De har investeret i et merkantilt online spil, som kan hjælpe unge med at blive klogere på, hvad en HHX-, EUX- og EUD-business uddannelse er. Alle uddannelserne udbydes på Allikelund Gymnasium.
I denne uge var der debut på det merkantile online spil på Høng Privatskole i 8. klasse. Her sad alle de friske elever både spændte og klar ved computeren. Inden spillet gik i gang, fortalte rektor Karen Marie Christensen fra Allikelund Gymnasium lidt om de merkantile uddannelser. Herefter var eleverne klar til at indtage deres rolle som nyansatte i den fiktive virksomhed Oikos.

Karina Skovgaard Larsen som bl.a. underviser i 8. klasse på Høng Privatskole (lyserød trøje)

Friske elever som er klar til at deltage i Business Game
I de næste par timer var alle eleverne travlt beskæftiget med at træffe vigtige og strategiske beslutninger for at udvide firmaets globale tilstedeværelse og tage stilling til shitstorms med underleverandører samtidig med, at de skulle løse dagligdagens udfordringer i den fiktive virksomhed. Igennem hele spillet skulle eleverne tænke strategisk og operationelt samt udfolde deres potentiale i en verden, hvor flair for business, internationalisering, målgrupper, evnen til at kommunikere og samarbejde var afgørende. Fra elevernes virtuelle kontor modtog de flere live video-feeds, telefonopkald og “besøg” fra ledelsen, der havde brug for deres hjælp og anbefalinger. Et par sjove timer med fuld knald på, hvor der både blev grinet og svedt lidt bag skærmene.
Rektor Karen Marie Christensen fortæller: ’’10 skoler i Kalundborg Kommune har allerede sagt ja til at få besøg af os, og vi vil meget gerne komme og besøge endnu flere skoler med dette geniale digitale Business Game, som har til formål at fungere som vejlednings- og motivationsværktøj for eleverne i udskolingen.’’
