Smukt Lucia-optog på Allikelund

Selvom det endnu ikke ses, når man kaster et blik ud ad vinduet, er det december, og der er kun 11 dage til juleaften.

Det betyder, at Allikelund Gymnasium i denne tid er præget af både SRP og eksaminer, så der sidder den ene koncentrerede elev efter den anden rundt omkring på skolen og forbereder sig.

En skøn tradition
Men julen skal også fejres midt i al travlheden. 1. december var der fælles juleklippeklistre-dag i kantinen, og 13. december blev der afholdt, hvad der må betegnes som et af kommunens flotteste Lucia-optog.

Det var række efter række af elever fra Nyrupskolen, som i år dannede det traditionsrige Lucia-optog, sammen med unge fra et lokalt kor. De var alle var klædt i hvidt og havde hver især de tændte lys klar i hænderne, da man så småt begyndte at høre: Nu bæres lyset frem …

Forrest stod årets yndige luciabrud. Ligesom resten klædt helt i hvidt og med lys i hænderne. På hovedet havde hun kronen, der vidnede om, at hun var årets Lucia-brud og skulle føre de andre elever fra Nyrupskolen stille og roligt gennem kantinen på Allikelund, mens den velkendte Lucia-sang lød.

Masser af gode sange
Efter at have passeret de mange elever fra Allikelund Gymnasium, som sad rundt omkring ved bordene i kantinen og nøje fulgte optoget og den fine sang, placerede de mange unge elever fra Nyrupskolen sig oppe foran tilskuerne.

Anført af en lærer sang de den ene velkendte julesang efter den anden til stor begejstring for vores elever, der klappede løs undervejs og ikke kunne undgå at komme endnu mere i julestemning i dette afbræk fra opgaver og eksaminer.