Over 100 glade og forventningsfulde elever mødte her til morgen mandag 9. august 2021 op på Allikelund Gymnasium for at påbegynde en ungdomsuddannelse – 10. klasse, EUX, EUD, HTX eller HHX.

Alle tutorerne stod klar sammen med medarbejderne til at modtage de glade elever, inden de fandt plads i salen, hvor rektor Karen Marie kunne byde velkommen til den nye årgang.

Kan glæde sig til et spændende skoleår
− Jeg har glædet mig rigtig meget til at stå her foran jer alle og byde jer velkommen til et helt nyt skoleår. Tillykke med jeres valg af ungdomsuddannelse, indledte rektor og fortsatte:

− Vi får af og til besøg af gamle elever, som kommer og fortæller os, at vi har været et dejligt sted at være. Jeg er sikker på, I alle kommer til at dele denne oplevelse. Det bliver et godt skoleår, hvor ‘cancel-kulturen’ ikke skal herske. Vi er klar til at holde fester, elevrådsmøder, kantineudvalgsmøder, festudvalgsmøder, LAN og filmmaraton og meget mere. Vi skal sammen have et dejligt skoleår med masser af læring, fællesskab og sjov, slog hun fast med et smil foran de mange nye ansigter.

Her den første uge er fokus på, at eleverne skal lære hinanden at kende i deres nye klasser – og siden lære hinanden at kende på kryds og tværs. Men eleverne får også lov til at snuse lidt til de nye fag, inden det for alvor går løs senere på måneden.

Undervisning hjemme fredag
Fredag bliver dog uden introaktiviteter på skolen, da Allikelund holder lukket for fysisk fremmøde, fordi det traditionsrige cykelløb PostNord Danmark Rundt kommer til Kalundborg (vi ligger på ruten, og der afspærres derfor ved Allikelund fra 14.00-18.00). I stedet lægger underviserne materiale op på timerne (i Lectio), så der stadig kan være faglighed på programmet, inden alle har fri 12.55 denne dag.

Så kan eleverne også komme ud og opleve det store cykelløb, hvis de har lyst til det.