Eleverne i 10. klasse har det sidste stykke tid gået og talt ned til sidste skoledag, og onsdag kunne de så endelig vinke farvel til undervisningen, og sige goddag til en travl tid med forberedelse til eksamenerne. Inden da stod dagen dog på fejring med pænt tøj, håret sat og festligt humør.

Eleverne startede dagen ud med at spise sammen i både fællesarealet og nogle i klasserne. Skolen gav dejlige chokoladecroissanter og juice. Herefter hyggede de unge sig, inden der var underholdning i salen med sjov Kahoot-quiz og præmier. Derefter holdt rektor Karen Marie Bach Christensen en lille tale.

’’Kære alle – I ønskes en rigtig god sidste skoledag. Vi har været rigtig glade for at have jer her på Allikelund. I har været mega seje til at hænge i med det faglige i dansk, engelsk og matematik. Og I har været mega seje til at deltage i alle mulige aktiviteter, festerne, og gode til at slide på sofaerne og spise bolsjer i administrationen og hos mig.  Vi glæder os over at se, hvordan I er blevet mere voksne i løbet af det år, I har været her hos os. I ønskes alle en rigtig god sidste skoledag.’’

Herefter fortalte Anna om de sidste praktiske ting, og gav et par gode råd med på vejen:

  1. Brug din læseferie til at blive klar til eksamen. Du skal øve dig – og fremlæg for andre
  2. Kom i god tid
  3. Du kan godt. Lærer og censor gør alt, hvad de kan, så du får en god oplevelse

Efter en hyggelig formiddag gik nogle elever ud for at spille fodbold, andre en tur op i byen for at drikke kaffe og andre hjem for at hygge sig. Et par af eleverne kom også lige forbi kontoret og fortalte: ’’Det er lidt trist, at det er sidste dag i dag, vi har været så glade for at være her.’’ (Og det kan vi kun nikke genkendende til)

Efter eksamenstiden er overstået, står alle klar til at fejre de skønne K10 elever, familie og venner tirsdag den 20. juni kl. 16:00.

’’Sidste skoledag er vigtig for de unge. Det er vigtigt at markere en afslutning og samtidig give næring og håb til det nye, som venter de unge efter en forhåbentlig dejlig varm dansk sommer,’’ fortæller Karen Marie.  ’’Især de fagligt svageste fortæller, at det ekstra skoleår har givet dem meget. De fortæller selv, at de er blevet dygtigere og samtidig med dette, har de fået styrket deres faglige selvtillid. Derudover siger vores elever også, at de udvikler sig personligt, socialt og at de efterfølgende er meget mere sikre på deres valg af ungdomsuddannelse,’’ slutter rektor Karen Marie.

Læs mere her.