Onsdag morgen 10. juni ankom alle 10. klasse-eleverne til Allikelund i pænt tøj og med håret sat. Eleverne havde aftalt, at de ikke ville fejre deres sidste skoledag med udklædning, da det i år ikke var tilladt at kaste med karameller.

Markeret med festtøj
Derfor havde de kollektivt besluttet, at dagen skulle markeres som en festdag i festligt tøj. Derfor ankom de alle i flotte kjoler og pæne bukser – klar til at spise deres medbragte morgenmad sammen i klasserne.

Herefter hyggede de sig på afstand, inden rektor Karen Marie Bach Christensen afslutningsvist holdt en tale for eleverne på parkeringspladsen foran Allikelund.

− Kære alle, I ønskes en rigtig god sidste skoledag. Vi har været rigtig glade for at have jer her på Allikelund, og I har været de første hold 10. klasser her, indledte Karen Marie.

− I har været mega seje til at hænge i med det faglige i dansk, engelsk og matematik, og vi glæder os over at se, hvordan I er blevet mere voksne i løbet af det år, I har været her hos os.

På denne festdag var det både eleverne og deres undervisere, der skulle have en tak. For de har alle knoklet løs for at skabe gode resultater siden august sidste år.

− Nu skal vi klappe. Vi skal nemlig hylde jeres dygtige undervisere, fordi de har leveret et fantastisk stykke arbejde hele det sidste år, lød det med stolthed i stemmen fra Karen Marie.

En tur i Havneparken
Efter eleverne havde hyldet deres undervisere, gik de i ro og mag mod Havneparken. Her skulle de nemlig grille og hygge sig i det gode vejr. Således fik Allikelund sendt deres første hold 10. klasser godt afsted.

− Sidste skoledag er vigtig for de unge. Det er vigtigt at markere en afslutning og samtidig give næring og håb til det nye, som venter dem efter en forhåbentlig dejlig varm dansk sommer, fortalte Karen Marie.

− Det har også været en speciel tid for de unge, da coronaen pludselig forvandlede klasserummet til et virtuelt et af slagsen. Eleverne har været meget dygtige til denne omstilling, og fortjener stor ros med på vejen.

Et fagligt løft
EVA – Danmarks Evalueringsinstitut – publicerede i maj en undersøgelse, som fortæller, at mange elever i 10. klasse oplever et fagligt løft. Dette kan Allikelund fuldt ud nikke genkende til:

− Især de fagligt svageste fortæller, at det ekstra skoleår har givet dem meget. De forklarer selv, at de er blevet dygtigere, og samtidig med dette har de fået styrket deres faglige selvtillid. Derudover siger vores elever også, at de udvikler sig personligt og socialt, og at de efterfølgende er meget mere sikre på deres valg af ungdomsuddannelse, sluttede Karen Marie.

På torsdag 18. juni kommer eleverne igen på Allikelund for at blive fejret til deres dimission. Her glæder rektor Karen Marie og alle de ansatte sig til at se eleverne, som grundet corona må tage op til fire gæster med.

Læs også om dagen på Tv-Kalundborg