Torsdag 16. maj var nok en dag, 3.g’erne på Allikelund Gymnasium havde set frem til med lige dele glæde og frygt. Det var nemlig deres sidste skoledag, som indikerer flere ting.

En stor dag
Eleverne på både HHX, HTX og EUX har nu haft deres sidste undervisningstime, og læseferie og skriftlige såvel som mundtlige eksamener venter forude.

Men sidste skoledag betyder selvfølgelig også, at eleverne traditionen tro klæder sig ud, spiser morgenmad sammen i klasserne og holder et brag af et sceneshow og hylder både hinanden og de lærere, de har haft i årenes løb.

Og dét fik de gjort med manér!

Morgenmad sammen
Fra morgenstunden af mødtes 3.Z, 3.A og 3.O i deres klasser og nød morgenbord med deres lærere, mens de fortalte røverhistorier og iagttog hinandens særdeles kreative udklædninger (se bare billederne).

Næste punkt på dagsordenen var sceneshows ude i salen. Her var hele skolen samlet for at se, hvad eleverne havde fundet på af konkurrencer, præmieoverrækkelser og så videre. Og det gik ikke stille for sig.

Quiz og Stormester
3.Z lagde for med Jeopardy mod lærerne (okay, det var vist ‘bare’ en quiz’), inden 3.A fulgte med et show i bedste Stormester-stil, hvor lærerne blev stillet opgaver, de skulle løse mod hinanden. Slutteligt kom 3.O flot på banen og hædrede ikke kun lærere, de har haft det sidste år – også kantinebestyrer Anita, pedel Per og deres tidligere lærere blev hyldet og begavet.

Da sceneshowet var ovre, festede eleverne videre udenfor i det gode vejr, inden turen gik videre ud i Kalundborg for at fejre og feste – inden første eksamen mandag.