Til årets Science Cup, som Engineer The Future står bag, blev der i alt indleveret 43 projekter. De blev så vurderet, inden de otte bedste fra henholdsvis øst og vest kunne sendes videre til semifinalen.

Dem var en gruppe fra Allikelund så heldige – og dygtige – til at være iblandt, og i slutningen af marts skulle semifinalen afholdes på Aalborg Universitet i København.

Det faldt sammen med studieturen til York, som de fleste fra gruppen var med på, men med Abdul i spidsen og Noel som hjælper tog vi afsted – helt konkurrenceklar. Med som support var også Musaab fra 2.x samt Victor og Kasper fra 1.x.

Anvendelse af regnvand
Abdul, Frede, Patrick og Lukas havde arbejdet med en problemstilling omkring forurening af drikkevand og arbejdet med, hvordan man kan anvende regnvand lettest muligt i husholdningen. Til formålet havde de udviklet et filter, der nemt kan sættes i nedløbsrøret, så regnvandet kan anvendes i husholdningen – især i områder med forurenet grundvand.

Læs mere om deres idé

Desværre blev det ikke til en finaleplads, men bare det at være blandt de 16 bedste projekter og komme ind og se, hvad andre gymnasielever havde arbejdet med, var fedt. På den måde fik eleverne en fed oplevelse, som også gav en god fornemmelse for kreativiteten ude på landets gymnasier samt niveauet.