Vejret var med os, da først 1.x og siden 1.a og 1.o var afsted på de traditionsrige introture i midten af august. Traditionen tro gik turen til Strandlyst lidt udenfor Kalundborg, hvor eleverne i løbet af to dage skulle lære hinanden at kende med et hav af sjove aktiviteter planlagt af tutorerne.

Tutorerne havde knoklet
Indledningsvis blev eleverne inddelt i hold, hvor nogle skulle lave mad senere på dagen, mens andre skulle rydde op, og en tredje gruppe sørge for snacks og kage undervejs.

Derefter var der frokost og fri leg, hvor eleverne undersøgte området, som ligger lige ned til stranden, og som har et hav af gode udendørsarealer. På den måde kunne fik de brugt en hyggelig time sammen, inden den stod på dagens program. Et program, som tutorerne stod bag.

Også her blev eleverne – 1.x om onsdagen, 1.a og 1.o om torsdagen – inddelt i hold, som de skulle dyste i i de forskellige aktiviteter – lige fra kongespil til stabling af papkasser i blinde.

Ville bare vinde
Eleverne havde fundet deres konkurrence-gen frem og gik bravt til opgiven – de ville bare vinde!

− Jeg har aldrig været så spændt over at hælde vand i en spand, lød det blandt andet fra en elev undervejs i konkurrencen, hvor holdene skulle samarbejde om at fragte vand fra én spand til en anden.

Så ja, engagementet var i top, men der var også plads til smil og god stemning hele vejen igennem.

Senere på dagen blev en nyere tradition givet videre til den nye årgang: rouladeløb. Her skal eleverne, igen i hold, spise roulade, bunde danskvand og løbe rundt om sig selv, inden de kan komme i mål. En hård konkurrence, men igen tog eleverne det med et smil og kunne ikke lade være med at grine af den lidt absurde disciplin.

En masse oplevelser
Som afslutning på de to introdage blev vinderne kåret lige inden aftensmaden, som eleverne stod for at lave, hvorpå den stod på endnu mere hygge, afslapning og lær-hinanden-at-kende. Omkring 21.00 kom bussen og kørte elever, tutorer og undervisere tilbage til Allikelund – trætte men glade efter to dage pakket med oplevelser.