Der er mange valg at træffe i øjeblikket. Blandt andet skal de unge i 9. og 10. klasse lige om lidt til at vælge ungdomsuddannelse. For at hjælpe de unge med at træffe det rette valg har ’Tour de Uddannelse’ i denne uge været rundt på 14 skoler i Kalundborg Kommune og fortælle om alle de spændende ungdomsuddannelser, de unge kan vælge imellem.

Finder sted hvert år
Tour de Uddannelse er en tilbagevendende begivenhed, hvor kommunens ungdomsuddannelser, UU og Kalundborg Kommune arbejder sammen for at hjælpe grundskoleeleverne til at vælge den rigtige uddannelse for dem.

Helt konkret er det en lokal messe på de 14 skoler, hvor nuværende elever, undervisere og studievejledere fra ungdomsuddannelserne fortæller om ungdomsuddannelsernes indhold, kommer med egne oplevelser og taler om, hvilke fremtidige muligheder de forskellige uddannelser giver.

Processkolen en del af det
Processkolen var en af de første stande, man kunne stoppe op ved på messen, og her kunne eleverne høre mere om, hvordan man bliver procesoperatør, uddannelserne indenfor lager og transport samt elektriker. Flere elever fra Svebølle Skole gav udtryk for, at de meget gerne ville tage en erhvervsuddannelse, da de var trætte af at sidde ved et bord og lære om verden. De vil ud og opleve og lære samtidig.

En EUX giver muligheder
De to elever fra Allikelund Gymnasium Olivia og Joel fortalte alle, der kom forbi, om den uddannelse, de er i gang med at tage: EUX Business (den erhvervsfaglige studentereksamen).

− Med en EUX Business bliver du allerede student efter to år, og så kan du søge ind på en videregående uddannelse eller komme i lære i en virksomhed inden for butik, handel, kontor eller event. Kort sagt: Din fremtid er åben, forklarede Joel blandt andet.

Olivia har valgt retningen event, og hun glæder sig rigtig meget til at komme ud og prøve kræfter med en elevplads efter sommerferien 2022.

HHX betyder nye fag
Ved siden af stod lektor fra Allikelund Gymnasium Bjarne Ove Hansen og fortalte tilhørerne om HHX:

− På HHX (højere handelseksamen) får du både undervisning i almene fag og i fag, der handler om virksomheders økonomi, afsætningsmuligheder og retslige forhold. Du lærer at gå i dybden med fagene, og du lærer at tilegne dig ny viden, samtidig med du lærer at forholde dig kritisk til al den viden, du tilegner dig. Og det helt særlige ved HHX er, at man hele tiden arbejder med virksomheder. Det gør HHX til en super spændende og relevant studentereksamen.

Tour de Uddannelse-holdet bestod af følgende uddannelsesinstitutioner, som grundskoleeleverne kunne høre om: Allikelund Gymnasium, EUC Nordvestsjælland, Høng Gymnasium og HF, Kalundborg Gymnasium og HF, Roskilde Tekniske Skole – medieuddannelser samt ZBC – SOSU.

UU på skolerne
Onsdag lagde Tour de Uddannelse vejen forbi Svebølle Skole, Nyrupskolen, Skolen på Herredsåsen samt K10 på Allikelund Gymnasium. Her fik alle 8.-9. og 10. klasserne hver cirka en time, hvor der kunne samles indtryk til tiden efter grundskolen.

Rektor fra Allikelund Gymnasium deltager altid selv i Tour de Uddannelse og fortalte blandt andet:

− Det er meget spændende at møde vores kommende elever på deres egne skoler og få en god snak med dem om, hvad de går og drømmer om i fremtiden. Det er super vigtigt, at de unge kan træffe en beslutning om valg af ungdomsuddannelse på et oplyst grundlag – og det er lige præcis, hvad Tour de Uddannelse bidrager med. De unge får her forklaret om mulighederne efter grundskolen og vigtigheden af at vælge en uddannelse. Og det er i øjenhøjde, da alle vores elever er rigtig gode til at tale med eleverne på de forskellige skoler, fortæller rektor Karen Marie Christensen.

Læs også om Tour de Uddannelse på tv-kalundborg.dk