Der er ikke længe til, at eleverne i 3.Z skal beslutte sig for, hvad der skal ske efter gymnasiet. Om de vil tage et sabbatår, læse videre eller noget helt tredje. Hvad de vil bruge deres fremtid på.

Mulighederne er mange, rigtig mange, og de kan ikke kun tages på land.

Fik sat konkurregenet på prøve
Tirsdag 8. januar hørte eleverne i 3.Z således om en række maritime uddannelser, som kan bringe dem langt ud over Danmarks søgrænser.

På besøg i undervisningen havde klassen Tim Madsen, som er maskinmesterstuderende hos Mærsk, og udover at fortælle om sin uddannelse havde han spillet Mærsk Rising Star Game med.

Det er et spil, hvor man dyster mod hinanden i hold og skal løse forskellige opgaver, som har tilknytning til maritime erhverv – og som ofte kræver ret gode matematiske evner. Alt fra knob til tid skal udregnes ned til mindste detalje.

En god måde at lære på
Det knoklede eleverne med i runder á 30 minutter, hvor de skulle samarbejde om at komme frem til de andre løsninger på de opgaver, de havde budt ind på i de budrunder, der var undervejs.

Det var en spændende og anderledes måde at blive præsenteret for uddannelserne til maskinfører og skibsofficer på, da eleverne selv skulle håndtere opgaver, som man møder i de jobs. Og dermed fik eleverne øjnene op for, at de kan uddanne sig ’til havs’.