Onsdag 5. september var undervisningen for alvor rykket ud af klasselokalet for seks af vores elever på 3. årgang på HHX og HTX. De repræsenterede nemlig skolen ved regionsmeterskaberne i henholdsvis Erhvervscase og Teknologi, som i år blev afholdt i Vordingborg.

Eleverne nød en anderledes skoledag, hvor konkurregenet kunne komme i spil.

Fede idéer
Fra HTX deltog Emma Søndergaard, Julie Møller Pedersen og Karen Jonasson med et alternativt voksprodukt, der har til formål at erstatte staniol eller husholdningsfilm – som en meget mere bæredygtig og miljøvenlig løsning.

Fra HHX var tre elever fra 3.a med – Lasse Rune Nielsen, Simon Rohde Nielsen og Tobias Jørgensen. De havde udarbejdet et forslag til kæden Normal for, hvordan virksomheden fremadrettet kan effektivisere deres prisfastsættelse via en ‘prisrobot’, da lave priser er altafgørende for kædens koncept.

Gode argumenter på plads
Begge hold måtte vente længe ved deres stande, inden dommerne kom rundt, men da først de var , var det 20-30 intensive minutter, hvor de skulle argumentere for deres løsning.

Men det klarede eleverne uden problemer, selvom dommernes job selvfølgelig var at gå til dem og de mange andre hold med alle mulige og umulige spørgsmål.

Fra venstre er det Tobias, Lasse og Simon fra HHX.

Erfaringer der er guld værd
Både HTX’erne og HHX’erne havde alle de gode argumenter klar, men der var mange andre dygtige elever med, så de stærke indsatser førte ikke til podiepladser.

Men det gjorde ikke så meget, for eleverne kom hjem en god dag i bagagen og mange erfaringer rigere – erfaringer, de kan bruge i fremtiden, hvis de skal præsentere løsninger for eksterne partnere.