Optimismen er tilbage: Så hvornår kan vi holde fest?

Glæden ved hverdagen har lige så langsomt indfundet sig igen på Allikelund. Med den delvise genåbning er det atter muligt at afholde fysiske elevrådsmøder, og på mandagens møde fortalte vores elevrådsformand, Joel, at det betyder utroligt meget for alle eleverne at være tilbage sammen med kammeraterne. Hjemmeskolen bag skærmen har nemlig påvirket både motivationen og det sociale:

– Der er ingen tvivl om, at den virtuelle undervisning har en både faglig og social konsekvens. På en eller anden uforklarlig måde flyder dagene sammen, motivationen daler hos alle, og lige om lidt er det eksamenstid. Så det er bare vildt godt at være tilbage på skolen igen, sagde Joel.

Begrundet håb om en festlig afslutning
Dagsordenen på elevrådsmødet handlede om genåbningen, trivsel, pant og selvfølgelig det altoverskyggende spørgsmål: Hvornår og hvordan kan vi mon holde LAN, sidste skoledag og fest?

Status lige nu er, at sociale arrangementer er sat på standby frem til 5. maj, men i takt med at vejret bliver lunere, spreder optimismen sig på Allikelund Gymnasium. Huerne kommer snart på, sommerferien venter lige om hjørnet, og forhåbningerne om en festlig afslutning er store hos rektor:

– For uger tilbage virkede det urealistisk at bestille en sommerferie uden for Danmarks grænser. Men lige nu kan man læse om, at flere lande åbner op for turister. Hvis dette er muligt, så tror vi også på, at vi vil kunne gennemføre en festlig begivenhed for de afsluttende elever – samt at de får deres vogntur med de corona-restriktioner, som måtte være gældende, sagde Karen Marie Bach Christensen.

Rektor kunne også konstatere, at Allikelund kun har været ramt af ganske få corona-tilfælde:

– Vi tilbyder selvtest med supervision dagligt, så vi håber på, at ingen bliver smittede, således at eksamen kan gennemføres, og vi går fri af hjemsendelser. Vi har faktisk været meget heldige på Allikelund, idet kun få har været syge med COVID-19, fortalte Karen Marie.