Tirsdag den 9. maj var mange klasser på Allikelund samlet i salen for at høre oplæg om samtykkeloven fra organisationen  Levende Menneskerettigheder – for hvordan fungerer den nye samtykkelov egentlig?

 

Repræsenteret fra organisationen var advokat Zohreh Faizi og sekretariatsleder Søren Bech Laursen og de havde dilemmaspillet “Hvor går grænsen?” med, så eleverne på Allikelund selv fik lov til at debattere og tage stilling til en rigtig voldtægtssag, som er blevet ført ved en dansk domstol. Zohreh og Søren forklarede undervejs om de juridiske og retslige processer og begreber i forbindelse med sådan en sag.

         

Rektor Karen Marie Bach Christensen havde stået for arrangementet, og det skete på forespørgsel fra en elev, som efterlyste oplysning  om samtykkeloven for skolens elever:

– Derfor faldt jeg over organisationen Levende Menneskerettigheder, som underviser i den nye samtykkelovgivning, og så tænkte jeg – lad os høre, om Elevrådet er med på den. Og det var de.

– Fremadrettet vil vi arbejde på, at dette er et tilbagevende oplæg hvert år for vores nye elever.

Oplægget sluttede med et budskab og en opfordring fra Zohreh og Søren til alle unge mennesker om at tænke sig om og passe på hinanden.

Tobias og Erik fra 2A deltog begge i oplægget, og de var begejstrede:

-Det var et virkelig godt oplæg, fordi vi elever blev aktiveret via dilemmaspillet, men også fordi det er et emne, som mange har holdninger til – og det skabte en god debat i salen!

-Det var interessant og troværdigt at høre en rigtig advokat fortælle om, hvorfor og hvordan der kan blive afsagt dom i sådan en sag om mangel på samtykke.

Læs mere på sn.dk.