Emilie 20 år: – Fremtiden er DIN med en EUX Business!

Drømmer du også om at tage den direkte vej til et fedt job eller en videregående uddannelse? En verden af spændende muligheder åbnede sig for Emilie, der tog en 2-årig EUX Business på Allikelund Gymnasium. Uddannelsen gav hende et fantastisk afsæt til en karriere inden for enten kontor, handel, finans, detail eller event.

– Styrken ved EUX er, at du kan oversætte fagene til noget brugbart i den verden, du møder efter din ungdomsuddannelse, siger Emilie med glød i stemmen, da vi møder hende på Allikelund Gymnasium i Kalundborg. Emilie fik sin EUX-hue sidste år, og på selve dagen for hendes 20- års fødselsdag har hun fået lyst til at gense stedet, hvor det hele startede.

Netop Allikelund er kendt for et fantastisk studiemiljø med plads til alle, og skolen får derfor tit glædeligt besøg af tidligere elever, som savner deres gamle ”hood”.

– Vores EUX-elever er virkelig attraktive på arbejdsmarkedet, men heldigvis finder mange af dem alligevel tid til at kigge forbi deres gamle gymnasium. Vores elever har altid været så glade for deres tid på Allikelund, at de elsker at komme tilbage og fortælle om deres oplevelser i tiden efter dimissionen, fortæller en begejstret rektor, Karen Marie Bach Christensen, der altid nyder gensynet med tidligere elever.

Læs mere om EUX Business på Allikelund

Åbner en verden af muligheder
EUX Business kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen. Emilie Glad valgte i sin tid uddannelsen, fordi det efterfølgende gav hende mulighed for enten at tage den direkte vej til et fedt job eller at fortsætte på en spændende videregående uddannelse.

– Jeg ville rigtig gerne være student, og samtidig var det også meget attraktivt for mig, at jeg kunne vælge mellem at finde en læreplads bagefter eller læse videre. Efter et sabbatår har jeg valgt at læse videre. Men nogle af mine kammerater er i lære i spændende virksomheder inden for revision, økonomi og detail – f.eks. hos Salling Group. Og hvis jeg senere får lyst til at gå i lære, så kan jeg altid gøre det, fortæller Emilie med et smil.

Plads til store drømme
Lige nu bor Emilie hjemme i Kalundborg, men hun flytter snart til København for at videreuddanne sig. Ved siden af studierne håber hun på at finde et interessant fritidsjob enten i modebranchen eller på en hyggelig kaffebar. For Emilie elsker både mode og kaffe. Forude venter forhåbentlig en spændende karriere inden for fashion, som hun føler sig rigtig godt rustet til. Det skyldes i høj grad de mange virkeligheds- og praksisnære fag på EUX Business, og tiden på Allikelund har i det hele taget fået hende til at drømme stort:

– Jeg har søgt ind på min drømmeuddannelse som Designteknolog på linjen Marketing og Kommunikation på Københavns Erhvervsakademi (KEA). Det er noget, som min EUX helt klart har været med til at inspirere mig til. På EUX har jeg haft fag som afsætning, virksomhedsøkonomi, informatik og organisation. Fag, du ikke kender fra folkeskolen, og som du heller ikke får, hvis du f.eks. vælger et almindeligt gymnasium. Disse fag er meget virkelighedsnære i forhold til det erhvervsliv, du senere skal ud i, fortæller Emilie og fortsætter:

– Jeg har brugt 14 dage på en case, som er en del af optagelsesprøven sammen med en motiveret ansøgning. Her skulle jeg brande en ny tøjkollektion for en genbrugsbutik. Undervejs sendte jeg mange tanker til mit studie på EUX, fordi jeg her har fået rigtig meget viden inden for markedsføring, branding, målgrupper og økonomi, som jeg kunne bruge, da jeg arbejdede med casen, forklarer hun.

Læs mere om EUX Business på Allikelund

Spændende praktikophold
Erfaringen fra et spændende praktikophold under EUX-uddannelsen har givet Emilies drøm om en fashion-karriere yderligere luft under vingerne:

– På EUX var jeg i praktik hos Benjamin Creative på Østerbro i København. Jeg valgte dette bureau, fordi de laver modemagasiner. Det er min største drøm at komme til at arbejde sådan et sted. Det passer nemlig rigtig godt med mine interesser, som altid har været fashion. Jeg vil gerne være med til at inspirere folk til at turde mere og blande forskellige stilarter. Lidt lige som Hailey Bieber og Kendall Jenner. De er ret seje til at mestre deres egen stil. Jeg følger begge på Instagram.

Om sin egen foretrukne stil siger Emilie:

– Min egen stil er at mikse det feminine med street fashion. Accessoires er med til at vise, hvem man selv er. Og mine er ofte feminine, da jeg godt kan lide et look med street sneakers og bukser.

Fantastiske mennesker på Allikelund
Man mærker det straks på Emilie: Menneskerne på Allikelund betyder noget helt særligt for hende, og hun glemmer aldrig, da hun blev student i 2020.

– Det var den mest sindssyge frihedsfølelse, som bare vældede op i mig. For første gang nogensinde kunne man gå lige præcis den vej, man ville. Jeg var den første student i min klasse, og jeg fik derfor lov til at hejse flaget den dag. Vi havde en superhyggelig dimission, og så blev vi kørt rundt i en vogn. Vi blev fulde – men ikke for fulde. Ingen af os har før haft så sjov en fest. Vi var sammen 24 timer, og bagefter vidste vi alle sammen godt, at vi ville spredes for alle vinde, husker Emilie.

Selv om hun i starten af uddannelsen lige skulle vænne sig til at være sammen med en masse meget forskellige mennesker, er hun sikker på, at netop forskelligheden har lært hende en masse:

– Jeg kunne godt lide, at vi var meget forskellige i klassen. På Allikelund blev jeg inspireret til at være sammen med en masse andre mennesker, som er meget forskellige fra mig selv. I begyndelsen var jeg ikke helt sikker på, om jeg var havnet det rigtige sted. Men ret hurtigt blev jeg klar over, at disse mennesker kunne være med til at ændre mig på en positiv måde. Generelt har der været rigtig mange gode dage på gymnasiet. Bare i dag hvor jeg fylder 20 år, ja så har min dansklærer, Bjarne, sms’et mig tillykke, og det samme har Brith, min underviser i organisation. Det er da fedt. Så selvom man ikke går på skolen mere, så er man stadig husket. Det er noget af det, som Allikelund virkelig er god til. Nærvær og interesse fra alle sider, fortæller Emilie.

Læs mere om studiemiljøet på Allikelund

God tid til et sabbatår
Emilie var aldrig i tvivl om, at der skulle være tid til et fedt sabbatår efter huen:

– Efter EUX ville jeg ind til Den Kongelige Livgarde. Det er sådan en familieting, idet både min far og farfar har været i Livgarden. Min storebror har ikke lysten – så jeg tænkte, at det må blive mig, der skal ind til Forsvaret. Derfor søgte jeg ind, lige da jeg blev 18 år. Og som kvinde skal man søge om at komme til session, og bagefter skal man søge om at komme ind til Livgarden, fordi man jo ikke har værne-pligt, men værne-ret. Jeg vidste godt, at det ville blive uendeligt hårdt, men de mange røverhistorier fra min familie lød alligevel til at være så sjove, at jeg gerne selv ville opleve det på egen krop, husker Emilie og fortsætter:

– I Livgarden lærte jeg rigtig København at kende. Og det var superspændende at holde vagt på Amalienborg. En af de fede ting var også at gå fra Rosenborg Slot via Strøget op til Amalienborg Slot i fuld uniform. Bjørnen spænder om hovedet, og uniformen vejer ca. 10 kg uden kappe. Og støvlerne har træsåler. Så det kan mærkes, fortæller hun med et skævt smil.

Men de lange vagter i hjertet af København var ingenting i forhold til hjemturen efter tiden i Livgarden:

– Da vi aftrådte til civil, havde jeg besluttet mig for at gå de 100 kilometer hjem til Kalundborg fra Birkerød. Det tog 21 timer, så da jeg kom hjem, var alt hævet på mig, og jeg kunne først gå ordentligt igen efter 1 uge. Det er nu cirka tre uger siden, og jeg er langsomt begyndt at løbetræne igen, smiler Emilie, som ikke er et sekund i tvivl om, hvorfor man skal vælge en EUX Business på Allikelund Gymnasium:

– Det er ekstra fedt, at min uddannelse kun har taget 2 år. Mange af mine venner bliver først færdige med deres ungdomsuddannelser her til sommer. Jeg har allerede huen, og jeg har haft et fantastisk sabbatår. Og nu er jeg SÅ klar til det næste kapitel i mit liv.