Uden mad og drikke duer helten ikke. Det ved de fleste, og gode rammer for lækker og ordentlig mad er vigtigt – også når man er i skole! På Allikelund Gymnasium har elevrådet og designudvalget sørget for at give skolens elevkøkken en seriøs overhaling.

På “Alliken” er der ikke langt fra tanke til handling. Det kan Alma 2A og Elena 3X skrive under på. De er begge med i både elevrådet og designudvalget på skolen, og de har været med til at sørge for, at Allikelunds elevkøkken nu står knivskarpt:

– Skolen havde et elevkøkken i forvejen, men vi syntes, at der manglede nogle ting i det. F.eks. var der ikke en håndvask, så vi blev nødt til at hente vand på toilettet, hvis vi skulle koge vand i elkedlen. Så det er rigtig dejligt, at vi har adgang til vand i køkkenet.

Udover håndvask rummer køkkenet blandt andet også et stort køleskab, tre mikroovne og to toastjern. Det var dog ikke kun de praktiske køkkenting, som var vigtige i processen med at få elevkøkkenet opdateret. Også æstetik og design var i højsædet:

-Vi ville også gerne have, at køkkenet rent designmæssigt blev flot, så det er hyggeligt at vente på, at maden bliver færdig i mikroovnen. Derfor er der også et par barstole.

Både Allikelunds pedel Per og studieadministrator Henriette har hjulpet til med at gøre køkkenet flot og anvendeligt for eleverne, men den daglige vedligeholdelse tager eleverne sig selv af:

– Hver klasse på skolen skiftes til at sørge for at gøre rent i køkkenet, så det altid er rart at bruge. Det fungerer godt, og vi er alle sammen med til at tage ansvar for det på den måde.

Alma og Elena er glade for, at der hurtigt blev rykket på at forbedre elevkøkkenet for eleverne:

-På Allikelund er det virkelig dejligt, at vi som elever, har en tæt dialog med vores rektor, Karen Marie. Vi bliver lyttet til, og hvis vi foreslår ændringer, som f.eks. med elevkøkkenet, bliver der hurtigt gjort noget ved det.