På Allikelund har vi et hav af proaktive udvalg – ikke mindst Arrangements Udvalget (et underudvalg i elevrådet), som midt i november havde sørget for et rigtig spændende … ja, arrangement.

De havde nemlig skrevet til og dermed selv skabt kontakt til Philip Berg, som er Business Manager for Monster i Danmark – og han ville hjertens gerne komme forbi Allikelund til et oplæg. Det skete torsdag 17. november, hvor han fortalte vores elever om, hvordan det er  at arbejde i en virksomhed, der har oplevet en nærmest kometagtig succes.

Nummer 1 i over 20 år
For dét har Monster. Spørge man folk på gaden, hvem de helst vil købe aktier hos, vil mange nok svare el-biler (Tesla) eller tech. Men undersøger man sagen nærmere, har virksomheden Monster ligget nummer 1 på listen over bedste investeringer siden april 2001 – på verdens største aktiemarked.

Det er altså langt fra højteknologi, der er ‘verdens bedste investering’ – det er i stedet en sodavand kaldet Monster, hvor firmaet bag blev stiftet allerede i 1935.

Gennem tiden er produktsortimentet vokset gevaldigt, og i 2002 valgte virksomheden at lancere en konkurrent til  Red Bull – nemlig energidrikken Monster Energy, som mange nok tænker på, når de hører om virksomheden Monster i dag.

Dobbelt så meget til samme pris
Opskriften var lige til: Red Bull havde fået succes med de små 25 cl dåser, og Monster lavede så dåserne dobbelt så store. Men til samme pris. Sloganet var: Unleash the Beast … og uhyret kunne i dén grad genere penge.

Første regnskabsår efter lanceringen af Monster Energy var omsætningen mere end fordoblet, og indtjeningen blev sidenhen syvdoblet til 20 millioner dollar. Og sådan fortsætter eventyret derudad med ‘Monsteret’.

I dag ejer Coca-Cola 20 procent af Monster Beverage og er dermed den største aktionær i selskabet, som har en markedsværdi på cirka 314 milliarder kroner. Til sammenligning er Carlsberg cirka dobbelt så stor.

Alt dette fortalte Philip Berg om, mens vores elever spidsede ører og nød fortællingen bag energidrikken og Monster generelt. Og efter det spændende foredrag blev Philip hængende og fik mange hyggelige snakke med eleverne.