Vi har tidligere skrevet om vores nu HTX-student Mikkel Broni Simonsen, som i foråret 2022 brugte ekstra mange timer foran computeren udover selve skolearbejdet på Allikelund.

Her deltog han nemlig i De Danske Cybermesterskaber — først ved det regionale heat, som han vandt med manér, og siden ved den landsdækkende konkurrence 7. maj, hvor han fik en flot 3. plads i sin aldersgruppe. Men oplevelsen stoppede langt fra der for Mikkel. Den er stadig i fuld gang.

Bootcamp og landsholdstræning
For udover æren betød 3. pladsen, at Mikkel kvalificerede sig videre til en bootcamp 10.-13. juni, hvor det endelige cyberlandshold skulle udtages: fem i juniorkategorien fra 15-20 år, fem i seniorkategorien fra 21-25 år. Den nationale top-25 deltog i bootcampen, som viste sig at være en weekend, Mikkel sent vil glemme:

— Det var en fed weekend med masser af oplevelser. I den første del var vi sammen med en frømand på Frederikshavn Kasserne, hvor vi blandt andet lavede redningsøvelser i deres træningsbassin. Der var også en række kommunikations- og samarbejdsøvelser bagefter, så klokken var vel 3.00 om natten, før vi kom i seng, husker Mikkel med et smil.

Samarbejde både i vand og foran skærmen
Det proppede program gjorde dog ikke noget for Mikkel og de andre deltagere. De gik til bootcampen med krum hals og sugede det hele til sig:

— Næste morgen skulle vi så tidligt op og ud at surfe. Det var rigtig fedt og noget, jeg gerne vil prøve igen på et tidspunkt.

Efter de fysiske øvelser var det tid til, at de unge cybertalenter skulle indtage deres hjemmebane foran skærmen, da de skulle tilbage til kasernen for at have undervisning i kryptologi.

— Da vi var færdige med det, var der en såkaldt ’capture the flag’-konkurrence, som er en af de discipliner, vi har kørt tidligere også. Det er altid spændende, fortæller Mikkel.

Næste morgen gik turen tilbage til Sjælland, og det var en glad og træt HTX-student, der kunne sætte kursen hjemad ovenpå en uforglemmelig weekend med andre unge med samme interesse:

— Både de fysiske opgaver og det computermæssige var bare fedt. Vi skulle se, om vi klarer os godt under pres og den slags, selv når vi er trætte. Og om vi kan arbejde sammen. Jeg synes, det gik rigtig godt, lyder det fra Mikkel.

En del af landsholdet
Bootcampen gav blot Mikkel endnu mere blod på tanden og lyst til at bruge mere tid på sin passion for cybersikkerhed og den verden. Og dét får han heldigvis mulighed for. I juni fik han nemlig at vide, at han er en del af det landshold på 10, der til september skal til EM i Wien.

— Det er jeg selvfølgelig utrolig glad for! Nu venter første landsholdstræning i København 2. juli, og det bliver kæmpestort, slår Mikkel fast med glæde.

Her skal de fem juniorer og fem seniorer knokle endnu mere for at styrke samarbejdet og deres evner, inden det går løs ved EM i midten af september. Og det kommer nok ikke som en overraskelse, at Mikkel ser meget frem til den tur:

— Danmark har været med tidligere år og har forbedret præstationen hver gang — det er også målet i år, hvor vi klart vil yde vores bedste og gå efter sejren.

Det skal være sjovt
Umiddelbart er EM endestationen for det nuværende landshold, men for Mikkels vedkommende kan han både kvalificere sig til holdet igen næste år og komme med som senior efterfølgende. Under alle omstændigheder er EM i Wien med garanti ikke sidste gang, den unge HTX-student fornøjer sig med cybersikkerhed:

— Det kunne være fedt at fortsætte på holdet, og jeg synes bare, det er et cool felt at arbejde med. Lige nu er mit fokus dog, at det er min store passion, så det er noget, jeg gør for interessen og oplevelserne, afslutter Mikkel, som vi glæder til at følge i den østrigske hovedstad.