Kvickly Kalundborg har fået et nyt torsdagstilbud: 2 hindbærsnitter for en 10’er. Dette gode tilbud er et, som elever fra Allikelund Gymnasium faktisk været med til at hitte på, da de i sidste uge fik en god snak med varehuschefen for Kvickly Kirsti Thygesen på Kalundborg Uddannelsesmesse.

Mange muligheder i Kalundborg
Denne årlige uddannelsesmesse løb af stablen onsdag 16. november, og her var et af formålene blandt andet at oplyse alle de unge om de mange muligheder, Kalundborg Kommune rummer, når det kommer til uddannelse. Og netop på uddannelsesområdet er der sket rigtig meget i Kalundborg Kommune, som i dén grad er i gang med at udvikle sig til en uddannelseskommune.

Sent onsdag eftermiddag på messen faldt tre Allikelund-elever – Birk fra HTX, Matias fra HHX og Martin fra EUX – i snak med varehuschefen for Kvickly i Kalundborg Kirsti Thygesen. Her talte de fx om de spændende uddannelser, som detailbranchen rummer. Lidt senere faldt snakken på gode tilbud, hvor Kirsti spurgte de unge mennesker om, hvad de kunne tænke sig at købe i Kvickly Bageren hver torsdag.

Det tog ikke lang tid at svare på: 2 hindbærsnitter for en 10.’er. Og så blev det bestemt. Så nu kan alle, der har lyst, købe 2 hindbærsnitter for 10 kr. i Kvickly Bageren – som et fast torsdagstilbud. Men ikke nok med det: Kirsti Thygesen donerede 200 hindbærsnitter til Allikelund Gymnasium som tak for hjælpen med den gode ide. Allikelund Gymnasium modtog snitterne torsdag 24. november i spisepausen. Til stor glæde for eleverne.

Historien bag snitten
Det er ikke helt sikkert, hvornår hindbærsnitten blev opfundet, men det menes at være en gang midt i 1700-tallet. Mange hundrede år før den glædelige frokostpause på Allikelund. Dengang fik en bager den idé at komme frugt mellem mørdej – men oprindeligt bestod hindbærsnitten af mange lag mørdej med hindbærmarmelade imellem.

En af de mest kendte hindbærsnittebagere var den berømte Skagensmaler Anna Ankers mor. Hun gik for at være lidt af en ekspert udi hindbærsnitten, og i den periode, hvor hun ejede Brøndums Hotel i Skagen, kom folk langvejs fra for at sætte tænderne i hendes snitter. Faktisk går der en historie om, at selveste H.C. Andersen kom hele vejen til Skagen for kun at spise hendes nybagte hindbærsnitter.

Snitterne fra Kvickly Bageren her i 2022 var mindst lige så gode, og heldigvis behøver borgerne i Kalundborg ikke at rejse så langt for at smage de gode kager, da friskbagte hindbærsnitterne nu kan købes hver torsdag fra morgenstunden hos bageren.

– Vi er meget taknemlige for denne flotte donation. Alle har med stor begejstring taget imod og nydt dem. Det glæder mig meget, at varehuschefen for Kvickly i Kalundborg Kirsti Thygesen har valgt at anerkende elevernes initiativ, således at fællesskabet også styrkes mellem eleverne på en lidt grå torsdag i november. En stor tak skal lyde herfra, fortalte rektor Karen Marie Christensen efter et super arrangement.