Klar, parat… til ungdomsuddannelse

Forløb for 9. klasses elever

Formål

Bliv klar til ungdomsuddannelse! Brobygningsdagene på Allikelund Gymnasium vil give dig indblik i hverdagen på en ungdomsuddannelse. Du vil blive introduceret til fagene på uddannelsen, og du vil fornemme den hyggelige stemning på skolen.

Indhold

Vi vil tilrettelægge et særligt forløb for dig. Du vil blive præsenteret for skolens uddannelser og vil få mulighed for at prøve kræfter med nogle af fagene. Vi vil også fortælle dig om hvilke studie- og jobmuligheder de forskellige ungdomsuddannelser kan give dig.

Derudover bygger forløbet på forskellige teambuilding-øvelser, tests i dansk og matematik samtidig med at du kommer til at møde nogle af vores elever, der vil fortælle dig hvordan det er at gå på en ungdomsuddannelse. I pauserne spilles der bordtennis, bordfodbold og hygges i det store fællesrum.
Forløbet afsluttes med individuelle samtaler, hvor du vil få feedback på ugen, der er gået og hvordan vi ser dine muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Arbejdsform

Du vil blive præsenteret for flere måder at lære og arbejde på, bl.a. teamwork, gruppearbejde og lyttetimer i forskellige klasser.

Kantine

Du er velkommen til at tage noget gratis morgenmad, når du møder ind om morgenen. Du kan i løbet af dagen købe forskellige småretter i skolens kantine. Du kan selvfølgelig også tage din egen mad med.