Det er altid spændende at have undervisning på Allikelund, men I sidste uge var det ekstra spændende i 2.a på HHX. Ian Wilson, som underviser klassen i engelsk, havde nemlig gennem en fælles ven lovet at bidrage til vigtig forskning om unges brug af britiske medier i Europa.
Derfor deltog bl.a. Emma og Lykke og senere Anton, Rasmus og Tobias i et super spændende fokusinterview med Andrea Esser, Professor of Media & Globalization, King’s College, og Matthew Hilborn, Post-doctoral Researcher, Screen Encounters with Britain, King’s College.
Desuden var Lina Link fra Aarhus Universitet også med på Teams-mødet, og hun var klar med en hjælpende hånd, hvis eleverne havde nogle uddybende spørgsmål.
Hvad handlede interviewet så nærmere om?
Jo, undersøgelsen handlede kort og godt om unge menneskers brug af britiske medier i Danmark. Og det er planen, at denne undersøgelse også skal gennemføres i Italien, Holland og Tyskland. Herunder kan du se undersøgelsen:
Interview language: English
Questions to discuss
Block A: General
1) What do you like watching on TV, streaming platforms and YouTube?
2) What’s your favourite show at the moment?
3) How many films & TV programmes do you watch in week, on average?
4) Do you still watch flow TV? For example, with your parents, brothers, sisters?
5) Do you have any favourite streaming platforms?
6) Which countries do you usually watch films & TV series from?
Block B: Experience with British shows
7) Which British shows do you know? And what is it that you like about these shows?
8) How do the British shows you’ve seen and like, compare to Danish film & TV programmes?
9) How do they compare to American films & TV, in your view?
10) If you watch British screen content, how and where do you usually find it?
11) Are there any particular people who introduce you to British screen content?
12) How do you watch British shows? (with English or Danish subtitles, without subtitles)
Block C: Knowledge of and opinions on Britain
13) Do you think you know a fair bit about Britain? Where does this knowledge come from?
14) What are your views and feelings about British culture and about Britain as a country?
15) How do your personal experiences (e.g. visits), what you learn from Ian and what you see in films & TV shows compare? What images of Britain and British people do each leave behind?
16) Has Brexit changed your views of Britain?
Mens de unge var i fuld gang, spurgte vi lige Ian om, hvorfor han blev underviser, og hvordan det er at være underviser i dag:
– Jeg har undervist i 18 år, og det er et job, som jeg glæder mig til at stå op til hver dag. Og når du spørger, hvorfor jeg er blevet underviser, så skyldes det helt klart, at da jeg var lille, så var min mor frivillig tegnsprogstolk. Det var hun meget glad for, og hun fortalte altid om alle de spændende opgaver, hun var med til.
– Men inden jeg blev underviser, arbejde jeg i et advokatfirma i London. Her startede jeg, da jeg var 17 år. Min karriere var allerede begyndt at tage fart, men en dag over frokosten sagde en kollega til mig: ‘Forskellen på livet nu og om 20 år er, at dit hus vil være større og din indkørsel længere.’ Kort efter sagde jeg op og rejste ud og så verden.
– Jeg rejste til Israel, Italien, Grækenland, Frankrig og Danmark. I Israel mødte jeg nogle flinke danskere, og dette inspirerede mig til at søge ind på mit kommende studie. Jeg søgte ind på universitetet i Norwich og læste historie og dansk. Herefter fik jeg job i Danmark på Cambridge Institut og underviste i britisk engelsk. Nogle af eleverne var i højere stillinger hos f.eks. National Banken og Danske Bank samt PFA. Og mit første job var for den daværende russiske ambassadør.
Hvordan er det at være lærer i dag?
– Jeg er meget glad for mit arbejde; det er et skønt job med fleksibilitet, og aldersgruppen er sjov at være sammen med. Jeg lærer lige så meget af dem, som de lærer af mig, slutter Ian Willson.