En dag til at få ideer, få bekræftet sine ideer eller måske – og ikke ikke mindst – at få udfordret sine ideer.

Det havde væres elever på 2. og 3. års HTX samt studieåret på EUX, da de på en regnvåd tirsdag drog afsted til Karrieretanken på Stenhus Gymnasium i Holbæk for at møde en del af de tilbud, der åbner sig, når huen er på hovedet.

Her var en hel idrætshal pakket med muligheder, og heriblandt var nogle af de repræsenterede uddannelser: idrætshøjskole, KPMG, Novo Nordisk, GreyBird (uddanner piloter), Roskilde Universitet, Københavns Universitet, Forsvaret, Folkekirken og EF Sprogkurser.

Både stande og oplæg
Først var der mulighed for at besøge standene, og derefter kunne eleverne få to uddybende oplæg efter eget valg.

Der var positive tilkendegivelser blandt eleverne over arrangementet, mens andre oplyste, at de allerede var helt afklarede omkring deres valg af videregående uddannelse.

Men det kan Karrieredagen også – gøre elever sikre i deres valg. For det er ikke så få studerende, der starter på drømmestudiet for så at finde ud af, det ikke var som forventet.

Man kan eksempelvis møde sætning “Jeg skal på CBS eller DTU”, men begge uddannelsesinstitutioner udbyder hundredevis af uddannelser, så håbet er, at mødet på standende medvirker til en dybere forståelse – og det nød vores elever godt af i løbet af den anderledes skoledag.