Kan du spise med pinde?

Kom tæt på virkeligheden.

Det er en af de grundlæggende principper på Allikelund Gymnasium, at eleverne lærer af og i den virkelighed, de senere skal ud i. Så de så ofte som muligt drager egne erfaringer og lærer på egen krop.

Det er også i høj grad tilfældet på studieture, hvor eleverne skal have en ofte helt anden kultur ind under huden og lære om den bid for bid.

Eksotiske destinationer
De næste studieture finder sted i midten af januar, hvor turen går til henholdsvis Dubai og Kina for eleverne fra 2.z og 3.x, og forberedelserne er allerede godt i gang.

Som en del af forberedelserne fik både elever og de undervisere, der skal med til Kina, onsdag 6. december et oplæg om det mægtige land og dets kultur, skikke, etiketter, seværdigheder og så videre.

Spise med pinde

Hvad skal vi vide?
Fremfor alt betyder turen et møde med en anderledes kultur. En kultur, som alle pånær én elev stifter bekendtskab med for første gang. Derfor var eleverne også ekstremt nysgerrige i forhold til, hvad de bør være særligt opmærksomme på i mødet med kineserne.

Lige fra priser på taxaer til, hvordan man bedst muligt udtrykker taknemmelighed på kinesisk. De ville høre om det hele, så de er klædt så godt på som muligt inden den halvanden uge lange studietur.

Det timelange oplæg blev indledt med en lille prøve for eleverne, som hver især fik serveret en tallerken med ris og et sæt spisepinde. Derefter gik opgaven ud på at få fat i teknikken, så riset ikke bare rasler af pindene igen.

Det gik rigtig fint for eleverne, som således ikke kommer til at sulte på studieturen, hvor ris ofte er på menuen morgen, middag og aften.

Hold øje med vejret og tallet 4
Udover at høre om kendte turistattraktioner såsom Den Kinesiske Mur, Den Himmelske Freds Plads og Silkemarkedet blev eleverne også udstyret med tips, tricks og tommelfingerregler forud for turen. De lærte eksempelvis, at de så vidt muligt skal holde sig fra tallet 4, da det har uheldige medbetydninger, og at kineserne er ekstremt nysgerrige og derfor godt kan finde på at stille umiddelbart private spørgsmål ved første møde.

Oplæg inden turen til Kina

Efter de mange inputs glæder eleverne sig nu blot endnu mere til afrejse om små seks uger. Du kan høre meget mere om turene til januar, hvor vi vil følge holdene i både Dubai og Kina.