Her i efteråret har vores EUX-elever kørt et samarbejde med Kalundborg Rocker, hvor eleverne som en del af undervisningen har brugt deres faglighed til at finde måder, hvorpå festivalen kan optimeres. Blandt andet ift. marketing og brug af sociale medier.

Festivalen vil nemlig gerne i øget grad også henvende sig til et yngre publikum, og her kom vores EUX-elever ind i billedet.

Som afslutning på forløbet var repræsentanter fra styregruppen fra Kalundborg Festival forbi Allikelund Gymnasium midt i december for at finde en vindergruppe og overrække en præmie til dem.

Samlet mediestrategi
Alle elever har knoklet med arbejdet, men i sidste ende løb Oskar, Fannie og Emilie med hæderen for bedste løsningsforslag. Men det var ikke kun hæderen, der var på højkant – eleverne fik også et flot diplom og billetter til Kalundborg Rocker i 2020.

De tre elever løb med ‘sejren’ med deres hovedbudskab, som var: Hvis ingen ved, at festivalen eksisterer, nytter det ikke at bruge flere penge på nye artister eller lignende.

Oskar, Fannie og Emilie foreslog derfor at lave en samlet mediestrategi for festivalen, hvor alle aktører spiller sammen om at få budskabet om en fed festival længst muligt ud – og så kom de ikke mindst med konkrete forslag til, hvordan der kan opnås en god synergieffekt på festivalens sociale medier.

De tre vindere og repræsentanterne fra Kalundborg Rocker. Fra venstre er det: Oskar, Fannie og Emilie.

Godt arbejde hele vejen rundt
Alle grupper fik ros for deres ideer, deres præsentationsteknik og deres gennemarbejdede forslag, hvor alle havde lavet et godt undersøgelsesarbejde. Og ikke nok med det – deres præsentationer var også forrygende og imponerede både Kalundborg Rocker og deres underviser Brith.

Arbejdsmoralen har været god. De har grebet den og været engagerede. Men jeg tror også, at det betyder meget, at det er den virkelige verden, som de skal forholde sig til her, hvilket jo er hele pointen med et projekt fra den virkelige verden, lød det fra Brith.

Både Tv-Kalundborg og Nordvestnyt var også med under forløbet, og du kan læse deres artikler her:

Kalundborg Rocker fik gode råd af EUX-elever

Unge tages med på råd vedr. Kalundborg Rocker