Dag 1

I slutningen tog eleverne fra 10. klasse på Allikelund samt deres lærere afsted på den studietur, de havde glædet sig til længe.

Kom godt frem
Destinationen var Berlin, hvortil delegationen ankom efter en god bustur – dog måske lidt trætte efter den forrygende rave-fest om fredagen på Allikelund.

Men det betød ikke så meget, og humøret var i top ved ankomsten til den tyske storby, hvor eleverne kunne glæde sig til at bruge en uge i hinandens selskab og med et spændende program.

Straks i gang med at udforske byen
Efter at have checket ind på Industripalstz, som efterhånden kan beskrives som ‘stam-hostellet’, gik turen ud i byen for at udforske området, shoppe lidt i det nye Eastside Mall og en flot gåtur langs Eastside Gallery.

Dag 2

Dagens første stop var Mauermuseum med to fantastiske guides. Begge med erfaringer som fanger i Stasi-fængslet med ar på krop og sjæl, der i høj grad stadigvæk præger deres liv. Det gjorde indtryk at høre om de forskellige flugtforsøg, der for alle ikke endte lykkeligt.

Der er ingen tvivl om, at både anden verdenskrig med nationalsocialismen samt livet i DDR med socialismen stadigvæk bearbejdes af det tyske folk, og til eleverne fra 10. klasse var opfordringen klar: Gå efter jeres drømme, få viden og stol ikke på politikere, der lover lykkeland.

Dernæst skulle der traditionen tro tages et gruppebillede ved Brandenburger Tor, men lige denne dag havde over 2000 tyske landmænd ned deres traktorer besluttet sig for at demonstrere – men billedet blev taget trods alt.

Senere på dagen var et par elever med underviserne Susan og Anne i den jødiske bydel, og igen gav historiens vingesus stof til eftertanke.

Dag 3

Tid til at opleve endnu mere af Berlin. Denne gang på guidet tur rundt med vores danske kontakt Henriette fra Tigra Tours Berlin. Elever og lærere fik set mange af de ikoniske steder, byen har at byde på, og det var dejligt at bevæge sig rundt i bus efter et par dage med ømme fødder.

Herefter var en gruppe elever med to lærere på graffiti-rundtur og fik et indblik i et kunstnerunivers, som man ikke kender så meget til, men måske blot oplever som lidt spraymaling på husvægge eller togstammer (måske som hærværk).

Efter et par timer rundt i Raw Tempel, hvor mange af de forskellige undergenrer er repræsenteret, skulle K10 selv agere graffitikunstnere. En sjov og anderledes værkstedsaktivitet, og de fik alle lavet nogle virkelig fine billeder.

Eleverne er afsted i skrivende stund, og vi skriver løbende om turen. Følg med herinde og på vores Facebook-side.