Det var ikke på grund af ungdoms-sløvsind, at eleverne i K10 pludselig sad med lukkede øjne i undervisningen i uge 8.

Angst, rygestop og fobier
Nej, her havde de nemlig besøg af Martin Abel Petersen, som er certified hypnotist og lever af at hjælpe folk med forskellige udfordringer i deres liv. Lige fra angst og rygestop til fobier og andre ting i deres liv, som de gerne vil have hjælp til at bearbejde. Han optræder ikke med det, som man fx kender det fra Jan Hellesøe, men han tager rundt til fx skoler som Allikelund og viser, hvad det kan gøre.

Martin lavede således et oplæg i valgfaget “Yoga og meditation” om, hvordan hjernen kan styre kroppen og faktisk overbevise den om ikke at mærke smerte.

Sat i hypnose
Han inviterede de elever, som havde lyst, og som var åbne og nysgerrige, til at blive hypnotiseret. Især tre af vores elever var meget modtagelige overfor hans stemme og vejledning, og Martin kunne få deres arme og ben til at være ‘låst fast’ i luften.

Han kunne også få deres hænder til ikke at mærke smerte, hvilket han afprøvede ved at nive og bruge et instrument til at klemme hårdt fat på håndryggen – det efterlod klart et mærke, men eleverne sagde intet, da han var i gang. Det er her vigtigt at understrege, at eleverne hele tiden havde kontrollen samt muligheden for at ‘vågne’ op igen.

Eleverne var meget overraskede bagefter og afprøvede selv det instrument, som Martin havde nevet dem med, og der kunne de mærke det! Og efter selve forsøget var der også effekt for eleverne, for da de kom i skole næste dag, forklarede de, at de aldrig havde sovet bedre.