Traditionen tro var årets 10. klasser på Allikelund (K10) på introtur til Tivoli i starten af skoleåret. Det skete onsdag 8. september, hvor forventningerne om morgenen var store hos eleverne, og det var da også en bus pakket med højt humør, der kørte fra Kalundborg kl. 9.00.

Lidt at tænke over
I Tivoli blev der selvfølgelig uddelt turpas, men også opgaver; for når man nu alligevel sidder i Det Gyldne Tårn eller Himmelskibet, kan man jo ligeså godt tænke lidt over hastighed, tyngdekraft og andre af fysikkens love.

Hvor hurtigt klarer Dæmonen fx loopet i forhold til en (lovlig) knallert? Og hvad ville tallene på badevægten egentlig vise, hvis man havde slæbt den med op i Ballongyngerne? Det var nogle af de spørgsmål, eleverne fik lejlighed til at fundere lidt over, mens de slog sig løs i den gamle Have.

Mad og forlystelser
Der blev grint og skreget, spist McDonald’s, vundet bamser, spist McDonald’s igen og ellers bare hygget i det lune septembervejr. Et par af eleverne havde pga. tendens til køresyge frygtet busturen til København, men den klarede de, og så kunne man da ligeså godt gå all-in og hoppe op i den snurrende Tik Tak, som bl.a. reklamerer med ”garanti for rundtossethed”.

En lykkelig slutning
Det var med god grund en flok trætte men også glade elever og lærere, som sidst på eftermiddagen rullede ind på Allikelunds parkeringsplads og sagde tak for en god og oplevelsesrig dag – en nærmest eventyrlig dag, som selv H.C. Andersen ikke kunne have skrevet bedre.