Fjernundervisningen er efterhånden hverdag for vores elever, som nu er vant til at sidde klar derhjemme foran computeren omkring kl. 8.00 for at modtage deres undervisning i samspil med både hinanden og underviserne.

Eleverne på K10 er bestemt ingen undtagelse, og her har eleverne i 10.A og 10.C det seneste stykke tid arbejdet med rumlig geometri i matematik – primært skriftlige opgaver til aflevering online.

Vant til det fra Bali
Til hver time tjekker eleverne ind, og så sidder deres underviser Anna ellers klar til at besvare spørgsmål, der måtte dukke op undervejs. Det fungerer rigtig fint, at eleverne kan få respons og gå i dialog på den måde, selvom de ikke er i klasselokalet i øjeblikket.

Her er Emmas arbejdsstation det næste stykke tid.

Som Emma fra 10.A forklarer:

− Da jeg boede på Bali i et par år, havde jeg også fjernundervisning med en skole i Australien, så jeg er meget vant til at arbejde selv hjemme. Og jeg kan godt lide, at der ikke er nogen forstyrrelser, og at jeg kan lave mine lektier færdig på et par timer.

Fordele og ulemper
Mustafa fra 10.C synes, der både er fordele og ulemper ved at have fjernundervisning. I den negative afdeling er især det med, at man ikke ser sine kammerater, som man plejer.

− Jeg forstår bedre mine lektier, når jeg er sammen med mine venner i skolen. Og så savner jeg skolen og savner måden, lærerne forklarer lektierne på, indleder Mustafa.

− Der er mange forskelle på at arbejde derhjemme og i skolen, for når jeg laver lektier derhjemme, kan jeg læse dem stille roligt uden pres. Men det er også lidt forvirrende, fordi nogle opgaver er svære, og så har vi brug for at spørge lærerne om det.

Her sidder Mustafa og klarer lektierne.

− Og så synes jeg, at jeg mangler en af min klassekammerater til at læse med, for det er bedre at arbejde med én end at arbejde alene, pointerer Mustafa og siger samtidig, at det går godt med fjernundervisningen, fordi deres undervisere er gode til at hjælpe dem digitalt.