Iværksætter-tur når Allikelund

Han er en af de mest succesfulde unge iværksættere i Danmark, og nu har han gjort det til sin mission at give tilbage til iværksætter-miljøet og dele ud af sine erfaringer.

Det er hverdagen for serie-iværksætter Casper Blom anno 2018.

Kom til Allikelund

Torsdag 12. april nåede hans iværksætter-tur Kalundborg, hvor han skulle holde foredrag om sine erfaringer og iværksætteri generelt på Allikelund Gymnasium for en nysgerrig flok af elever. Og han var ikke alene.

Med sig havde han nemlig en anden ung iværksætter i Christian Bøgelund, som står bag bag hjemmesiden guldbog.dk, hvor han og medstifteren Mira Backes sælger bøger målrettet C-niveau-fag til gymnasieelever.

De to unge iværksættere havde masser af gode råd til den interesserede skare af lyttere på Allikelund Gymnasium om eftermiddagen 10. april. Især hhx-eleverne har innovation som en indgroet del af undervisningen i mange af deres fag og har derfor en naturlig interesse for det, men også eleverne på htx, eux og eud lyttede nøje til Casper og Christians erfaringer.

Casper lagde ud med at fortælle, hvordan han i sin tid kom i gang med iværksætteriet som 12-årig ved at sælge brugte golfbolde – en idé, der endte med at blive en millionforretning, og som har gjort, at han har haft mulighed for at investere i en række andre virksomheder.

De fem hovedpointer

Christian forklarede ligeledes om sin start og om, hvordan han kom på idéen til guldbog.dk, som netop er målrettet elever som dem, iværksætter-duoen mødte på Allikelund Gymnasium, og hvordan han førte idéen ud i livet.

Det var rigtig spændende at høre for eleverne, som fik masser af inspiration til eventuelt selv at blive iværksættere en dag. Dagen blev afsluttet med Caspers fem vigtigste aspekter ved at skabe en succesfuld virksomhed:

  • Du skal ville det 100% (ingen dårlige undskyldninger)
  • Du skal have det sjovt imens
  • Forventningsafstem med partner
  • Prøv nye ting og vær klar til at fejle
  • Følg din mavefornemmelse

På Allikelund Gymnasium har vi et stort fokus på innovation og de tilknyttede egenskaber, som er meget efterspurgte på arbejdsmarkedet i disse år. Derfor starter vi fra sommeren 2018 en ny studieretning op, som er målrettet innovation. Læs mere om den HER.