Introturen. Et af skoleårets første højdepunkter, hvor en ny årgang på Allikelund kan lære hinanden at kende under afslappede forhold sammen med deres undervisere og tutorer.

Og i år har bestemt ikke været nogen undtagelse.

Mandag 19. august – en uge efter, de startede på skolen – drog de nye hhx’ere og eux’ere således mod Strandlyst, som den sidste række år har været destinationen for vores introture – en skøn hytte ned til vandet, hvor eleverne kan bruge et døgn i hinandens selskab.

Et sjovt program
Her stod den både på forskellige aktiviteter planlagt af tutorerne og fritid, hvor eleverne på egen hånd kunne lære hinanden at kende, slappe af, måske gå en tur på stranden og så videre.

Tutorerne havde indledningsvis delt den nye årgang ind i hold, hvor de skulle dyste mod hinanden i forskellige konkurrencer – kongespil, blinde-stabling af papkasser, roulade-stafet, fodbold, og hvad der bedst kan beskrives som teambuilding på pressening (eleverne skulle vende presseningen om, uden nogen rørte græsset).

Eleverne gik til opgaven med smil, glæde og kampgejst og grinte, både når det gik efter planen, og når bolden måske fløj forbi mål, og kongen akkurat ikke blev ramt i kongespil. Stemningen var med andre ord i top, og så gjorde det mindre, at vejret undervejs bød på tunge skyer og regnskyld. Så søgte eleverne bare tilflugt lige ude foran Strandlyst, hvor de kunne høre musik, tale sammen, spille kort og spise kage.

Og da regnen stoppede igen, havde en række af drengene endda mod på en dukkert i det kolde vand et stenkast fra hytten.

Morgengymnastik 6.00
Om aftenen, efter en lækker omgang aftensmad lavet af elever og undervisere, stod den igen på hygge, da der blev grillet pølser og skumfiduser over bål.

Efter en skøn dag håbede de nye elever nok dernæst på at kunne sove lidt længe, men sådan skulle det ikke gå. De blev nemlig vækket allerede kl. 6.00 af tutorerne, der mente, det var tid til morgengymnastik inden morgenmad og afgang.

Men de nye elever tog det med et smil og kunne henad formiddagen tirsdag drage tilbage mod Kalundborg – efter at have lært hinanden endnu bedre at kende og klar på for alvor at skulle i gang med de nye fag i de kommende uger.