Introtiden: Vigtigt med en god start på gymnasielivet

I august er den nye årgang startet hos os på EUD, EUX, HHX og HTX. Den første uge er gået med intro, hvor eleverne de første dage lærte hinanden, deres lærere, de ældre elever og skolen godt at kende – som en god start på de år, de skal have sammen på Allikelund Gymnasium.

Fundamentet for tre års fællesskab
En del af dette er også den årlige aktivitetsdag, hvor alle skolens elever dyster mod hinanden på banerne bag skolen, og her gav de nye førsteårselever den for alvor gas og holdt sig ikke tilbage i duellerne med de ældre elever.

Magnus fra EUX tog kampen op i badminton.

Selvom det ikke blev til sejr til slut – den løb 3.z med – var der smil, glæde og ikke mindst kampråb hos de nye elever, der nød at komme lidt på glatis i de forskellige discipliner og dermed opleve hinanden på slap line – og dermed lære hinanden endnu bedre at kende.

Det fik de også mulighed for, da de som afslutningen på introperioden skulle på den traditionelle introtur. Igen i år gik turen til Strandlyst i Ubby i Kalundborg, hvor der ligger et skønt lejrområde lige ned til vandet.

Drengene på EUX.

Lærte mere om hinanden
Eleverne på EUX og EUD var de første i år til at tage på introtur, da de tog afsted onsdag 15. august sammen med deres undervisere og mentorer, som havde planlagt en masse ryste-sammen-aktiviteter for eleverne i løbet af onsdagen. Heriblandt navneleg, stikbold, kongespil og orienteringsløb. Og undervejs blev der også tid til en tur ned til stranden, hvor flere af eleverne hoppede i bølgerne og tog sig en dukkert.

Næste dag kom de nye 1.g’ere på HHX og HTX og tog over efter de trætte men glade EUX-elever – og de havde også både undervisere og mentorer med. Igen med et tætpakket introprogram med klassiske aktiviteter såsom: at skulle stable et tårn af papkasser sammen med bind for øjnene, at skulle løsne en reb knude sammen og at skulle guide klassekammerater gennem forhindringer med et glas vand i hånden. Heller ikke HHX- og HTX-eleverne kunne holde sig fra at tage en dukkert i bølgen blå og nød at være på den flotte strand – selv i den blæsende sensommer.

Syv glade HTX-piger på stranden.

Fest lige om hjørnet
Næste dag kunne eleverne tage hjem endnu mere sammentømrede end dagen før – klar til tre spændende år sammen både socialt og fagligt.

Som sidste led i introperioden har festudvalget på Allikelund Gymnasium sørget for et brag af en introfest til ære for de nye elever – en fest, der finder sted 31. august, og som du kan finde event på her.

Se flere fotos fra introperioden på vores Facebook-side