101 besøgende gik onsdag aften 9. juni ind på Allikelund Gymnasium for at deltage i den årlige informationsaften, hvor de kommende elever skulle se og opleve deres nye uddannelsessted efter sommerferie. Nemlig K10 – Kalundborg 10. klasse.

− Det er altid spændende at møde de nye elever og deres forældre. Vi får allerede på sådan en aften mange gode samtaler, som er med til at danne grundlag for resten af skoleårets trivsel hos de unge”, fortæller rektor Karen Marie Christensen.

Mange glade ansigter
Allerede i døren blev de nye elever og deres forældre taget rigtig godt imod af tre nuværende elever og rektor. De tre elever på K10 glædede sig rigtig meget til at deltage i aftenen, som det også ses på billedet nedenfor.

Fra venstre ses Nesrin, Nina og Natasja.

Er blevet mere voksen på K10
Nesrin fortalte i plenum, at hun generelt bare var rigtig glad for at gå på K10, og Nina fortsatte med at fortælle:

− På K10 på Allikelund Gymnasium har jeg haft et år, hvor jeg kan mærke, at jeg har udviklet mig rigtig meget. Man kan egentlig godt sige, at jeg er blevet mere voksen og klar til at skulle ud af døren og starte på en ungdomsuddannelse.

Også Natasja har haft et godt år på K10:

− Det er sjovt at gå i 10. klasse på et gymnasium. Her bliver vi behandlet som voksne, og undervisningen er anderledes. Jeg har fået nye venner. Fælles for mange her på K10 er, at vi gerne vil blive bedre til dansk, matematik og engelsk – det er vi blevet, og nu kan vi søge ind på den uddannelse, som vi har lyst til. Flere af mine venner fortsætter på uddannelser på Allikelund Gymnasium, fordi de gerne vil have adgang til de fleste videregående uddannelser eller direkte til erhvervslivet bagefter.

Et spændende tilbud til de unge
På K10 får eleverne et fagligt løfte i fagene matematik, dansk og engelsk, og de skal til eksamen i alle tre fag både mundtligt og skriftligt.

Derudover er der fire nye spændende linjer, som de unge skal vælge mellem. Linjerne fylder en del af skoleugen, da der typisk vil være otte timers linjefag hver uge. En af linjerne fokuserer på sundhed og psykologi, en anden på at blive klar til gymnasiet. Så er der en linje med fokus på sport/bevægelse, og endelig en med praksislæring og praktik i erhvervslivet.

Fra praktik på K10 til læreplads
I sidstnævnte er de unge i praktik en dag om ugen, og de bestemmer selv i hvilken virksomhed. I øjeblikket har vi fx en elev, som har været ude i en tømrervirksomhed, og dette praktikophold har ført til en aftale om en læreplads.

På K10 går vi også meget op i, at de unge får almen dannelse, og derfor er der spændende foredrag, virksomhedsbesøg samt studietur. En del af dette foregår på tværs af de forskellige uddannelser, som er samlet under samme tag på Allikelund.

Uddannelse er vigtig
På Allikelund Gymnasium er vi til daglig godt 250 elever – bestående af K10, EUD, EUX, HHX og HTX. Der er en række spændende aktiviteter både i og uden for skoletiden, der også går på tværs af uddannelserne – såsom elevrådet, fredagsbar, fester, filmmaraton, LAN og kantineudvalget.

Har du fået lyst til at gå på K10, så kan du stadig nå det. Ring til os, og så hjælper vi dig!

Læs Tv-Kalundborgs artikel om aftenen