Brobygning har haft svære kår grundet corona. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skrev i starten af uge 44 på sin Twitter, at brobygning kunne aflyses fra tirsdag, og at det skulle aflyses fra torsdag grundet det stigende smittetal.

Den planlagte brobygning i uge 44 for Allikelunds 10. klasser blev derfor aflyst, men heldigvis kunne skolen i stedet tilbyde IN-HOUSE brobygning

– De elever som skulle have oplevet STX, blev hårdest ramt. Men idet vi selv har to ud af de tre treårige gymnasiale uddannelser, så kunne vi stadig give de unge fra K10 en oplevelse af, hvad det vil sige at gå i gymnasiet, fortæller rektor på Allikelund Gymnasium, Karen Marie Bach Christensen.

Smagsprøve på en gymnasial uddannelse
Allikelunds 10. klasser fik først og fremmest ekstra god vejledning i alle uddannelsestilbuddene. Og så havde de mulighed for at fordybe sig i profilfagene på HHX, hvor de blandt andet har arbejdet med aktuelle, samfundsrelevante problemstillinger i fagene innovation og afsætning.

Rektor var selv på som underviser i uge 44 og brugte her sin faglige viden indenfor HHX. Samtidig gav hun eleverne et indblik i det at gå på en gymnasial uddannelse:

– Det er meget vigtigt, at de unge lærer deres muligheder på ungdomsuddannelserne at kende, således at de træffer det rigtige valg, fastslår Karen Marie Bach Christensen.

Tour de Uddannelse kommer forbi i uge 45
Selvom de unge ikke fik en hel uges brobygning, så kan de godt glæde sig til uge 45, hvor der afholdes Tour de Uddannelse i Kalundborg Kommune.

Her kommer en lille sluttet kreds fra ungdomsuddannelserne rundt på knap 20 grundskoler og fortæller om alle ungdomsuddannelserne i Kalundborg.

På Tour de Uddannelse kan grundskole-eleverne høre om:

  • Høng Gymnasium – STX og HF
  • Allikelund Gymnasium – HHX, HTX, EUX og EUD
  • K10 på Allikelund Gymnasium – 10. klasse
  • Kalundborg Gymnasium – STX og HF
  • EUC Nordvestsjælland – Procesoperatør, Lager og Transport, Elektriker og Tømrer (EUD/EUX)
  • ZBC – SOSU
  • Roskilde Tekniske Skole – Medieuddannelsen

Se også: Omtale på TV-Kalundborg.dk