Sidste skoledag på Allikelund Gymnasium er altid en festdag med morgenmad i klasserne, farverige udklædninger og sceneshows. Og selvom dagen var blevet rykket én måned i år – til fredag 12. juni – var det præcis sådan, vores kommende studenter og elever på GF2 igen fejrede deres sidste rigtige skoledag på Allikelund.

Kommer gerne igen
Forude venter nu kun hueeksamen og dimission, inden HTX-eleverne fra 3.x kan kalde sig studenter, og vores GF2-elever skal i gang med hovedforløbet – og de alle er færdige med de skønne år på Allikelund.

− Til al held er der tradition for, at de gamle elever kommer til vores gallafester og nogle gange bare lige kommer forbi for at hilse på. Begge dele sætter vi stor pris på. Det er altid rart at tænke på, når den sidste student stiger på vognen, der fløjtes afgang mod Kordilgade, og vi vinker til hinanden, fortæller rektor Karen Marie Bach Christensen ovenpå en hyggelig sidste skoledag i dag.

Et rend af glade mennesker
Her myldrede det ind på Allikelund Gymnasium med glade unge mennesker i både festtøj, festligt tøj og udklædningstøj. Sidst nævnte var meget kreative i lederhosen, dirndl og 2L-ølkrus. Der skal være plads til det hele. Og i dag er en særlig dag, både fordi det er sidste skoledag, men også fordi det en overgang var usikkert om smittetrykket ville falde og ingen kunne vide, om det blev muligt at afholde sidste skoledag.

Eleverne har spist medbragt morgenmad klassevis, og efterfølgende indtog de kantinen med et herligt show, hvor de traditionen tro lavede mange sjove kåringer – lige fra årets regnbue til the Queen. Kærlige drillerier, som blev modtaget med smil og latter.

På grund af corona-situationen var det desværre ikke muligt at have alle de andre klasser inde på skolen til at overvære showet. Derfor blev hele arrangementet live-streamet via Allikelund Gymnasiums Facebook-side. Således kunne alle de andre elever på skolen sidde hjemmefra og følge med i de sjove og festlige indslag.

Festen fortsætter
Ved middagstid forlod alle eleverne gymnasiet for at fortsætte festen i Havneparken. På vej ud af døren fangede vi lige to elever, som vi spurgte, hvad de skulle bruge de næste 24 timer på.

Kæresteparret Simone og Anton fortalte:

− Vi skal ud og sidde i græsset og hygge os med vores klassekammerater. Og en ting er helt sikkert: Vi kommer ikke i seng i dette døgn. Det er skønt at være nået så langt med skolen – men også lidt skræmmende, at den mundtlige eksamen nu er så tæt på.”

Fra Allikelund ønsker vi de unge en skøn dag med fest og farver. I har selv arbejdet for det og har fortjent det.

Læs mere på Tv-Kalundborg og sn.dk