31. december – da klokken slog 12 midnat – begyndte et nyt år. Eller faktisk et helt nyt årti.

2020 bliver et år med i alt 8766 timer. Mange laver nytårsfortsæt, som de meget gerne vil holde, mens andre gør sig en masse tanker om, hvad de godt kunne tænke sig at opnå i et helt nyt og friskt år. Fælles for dem er, at de gør det for at få mest muligt ud af året.

I den sammenhæng har vi talt med nogle af de unge mennesker på Allikelund Gymnasium om, hvad de går og drømmer om i 2020.

Snart student
Den første er Simon fra 3.g på HTX. Han kom forbi kontoret for at låne klassikeren Den kroniske uskyld til dansk, og så benyttede vi lejligheden til at spørge ham om, hvad han har af planer for 2020.

– Jeg vil gerne finde ud af, hvilket arbejdsliv som passer til mig, og det må gerne være et job, som er sjovt og interessant på samme tid. Jeg bliver student til sommer, og jeg overvejer derefter at læse International Business på CBS, forklarede Simon, som kan øjne studenterhuen ude i horisonten.

– Igennem min studietid har jeg planer om at prøve forskellige brancher af og således bliver klogere på, hvad jeg reelt har lyst til. Jeg tror, jeg skal prøve nogle forskellige jobs, inden jeg ved, hvad jeg vil. I min fritid har jeg f.eks. også brugt noget tid på at kode, og det interessere mig også, så jeg synes, der er uendelig mange muligheder, afsluttede Simon.

Koncerter i sigte
Derefter var det endnu en Simons tur – denne gang fra EUX. Ham mødte vi ude foran hovedindgangen på Allikelund, og det var heldigvis ikke for koldt til en lille snak.

Simon forklarede, at han drømmer om at blive færdig som EUX-student og enten få en elevplads inden for shipping eller at tage et sabbatår. Vi spurgte Simon, om han havde lagt specifikke planer for 2020, og til det svarede han:

– Jeg har allerede lagt en god plan mht. musikken. Jeg skal til koncert med Stormzy i februar – en engelsk grime- og hiphop-artist. Og så skal jeg selvfølgelig til Roskilde Festival til sommer. Så det bliver nogle gode oplevelser, ved jeg allerede.

Kommende hhx’er
Inde på skolen igen mødte vi en elev, som både er nuværende og kommende elev på Allikelund – hvis man kan sige det sådan.

Mai havde nemlig slået sig ned i sofaen på kontoret sammen med to klassekammerater. Og hun har nogle spændende mål for 2020, kunne hun fortælle.

– Til sommer bliver jeg færdig med K10, og så skal jeg direkte ind på HHX her på Allikelund. Jeg drømmer om at læse til finansøkonom. Jeg er nemlig god til tal, og det er ikke kun i skolen, at jeg er god til tal, starter Mai og fortsætter:

– Jeg har nemlig også et fritidsjob i Damborg i Holbæk, hvor jeg har med penge at gøre. Jeg er meget glad for mit fritidsjob, da jeg her lærer en masse mennesker at kende, og jeg får lov til at tage mine helt egne beslutninger. Det synes jeg, at jeg lærer meget af.

K10’erne
I den anden ende af sofaen sad både Sine og Jian fra K10. De var også begge klar på at tale om deres forventninger til 2020. Sine lagde ud:

– I dag begynder jeg på 17-års-kørekort. Jeg er nemlig 16 år og 9 måneder, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er en gave fra mine forældre, og det er jeg virkelig glad for. Og så skal jeg være frisør. Det har jeg altid villet være. Så jeg drømmer om at finde en god lærerplads og begynde på frisørskolen i København.

Dernæst tog Jian ordet og fortalte:

– Når jeg er færdig med K10 – og det er altså en god 10. klasse her på Allikelund – så har jeg planer om at skulle på seminariet og være lærer i engelsk. Men inden det kan realiseres, så skal jeg på HF – og måske tage et knallertkørekort, så det bliver nemt at komme på studiet, ud til mine søskende og hjem igen til min mor her i Kalundborg.

Som snakken med eleverne viser, findes der altså mange veje at gå. Også afveje, omveje og genveje. Det er ikke kun den lige vej, der er værd at finde.

Og hvis du lige nu er usikker på, hvor din vej skal gå hen, skulle du tage og komme til Åbent Hus på Allikelund Gymnasium 27. januar (19-21) eller 30. januar (17-19). Her kan du blive inspireret til at begynde på en spændende uddannelse og møde nogle af de unge mennesker, som du har læst om her. Allikelund Gymnasium er for mange den lige vej til drømmen om en god og spændende fremtid.

Vælg den dag, der passer til dig – eller kom til begge – og få en både hyggelig og informativ aften med os!

Åbent Hus for HTX, HHX, EUX og EUD
Mandag 27. januar 2020 kl. 19.00 – 21.00
Kom og hør om – og ikke mindst oplev – studieretninger og få svar på spørgsmål af både undervisere og elever. Til åbent hus er det muligt at tale med Allikelunds studievejleder, undervisere og rektor om fag, studieretninger og optagelsesregler. Mød også Allikelunds elever, som arbejder aktivt i skolens mange elevudvalg på at gøre både skolen og det omkringliggende samfund til et endnu bedre sted at være.

Åbent Hus for 10. klasse (også kaldet K10)
Torsdag 30 januar 2020 kl. 17.00 – 19.00
Kom og opleve de nye spændende linjer på K10 og hør om alle de mange muligheder, man har med et 10. skoleår på Allikelund Gymnasium. Både elever, underviserne og rektor vil være til stede. K10 er blevet tænkt helt forfra og kan præsentere en række nye spændende tiltag fra næste skoleår.