Når du starter på HHX eller HTX, betyder det tre år, hvor du kan dyrke og nørde dine interesser – og måske komme nærmere, hvad du gerne vil videreuddanne dig eller arbejde indenfor engang efter gymnasiet.

Du kan skræddersy din uddannelse
Selvom det lige nu er et godt stykke ude i fremtiden for vores nye 1.g’ere, kan de med fordel allerede nu begynde at gøre sig de første tanker om, hvad de gerne vil bruge HHX/HTX. For så kan de vælge en studieretning, der passer til det, ligesom de kan vælge emner igennem de tre år, som kan give dem en fordel senere hen.

Kemi er en af mange muligheder
Derfor havde 1.x torsdag 13. september besøg af to eksempler på, hvad en HTX kan brugs til – postdoc fra KU Anne Kathrine Ravnsborg (som har læst kemi) og farmaceut Malene Møller Pedersen.

De fortalte om alt fra studiernes forløb til job- og lønmuligheder.

Eleverne lyttede nysgerrigt og fik blandt andet afkræftet tanken om, at det er kassefolk, der betjener på landets apoteker. Det er langt fra tilfældet, og det fortalte Malene blandt andet løs om.

1.g’erne i 1.x havde også flere spørgsmål til både Malene og Anne Kathrine:

– Hvad med lønmulighederne – er de gode?

– Havde du nogle sabbatår?

– Hvad med tiden på studiet – kan man arbejde eller andet ved siden af?

Vælg noget, du brænder for
Det overordnede budskab fra de to færdiguddannede kvinder var, at eleverne skal vælge efter interesse.

– Det er det vigtigste. Det er det, der skal bære jer igennem en uddannelse, som I måske bruger 50 timer på om ugen, lød det Anne Kathrine.

At læse kemi og til farmaceut er to eksempler på, hvad 1.x kan bruge studieretningen ‘Biotek og Matematik’ til, og 19. september bliver de præsenteret for eksempler på, hvad studieretningen ‘Kommunikation, Design og IT’ kan føre til. Mere om det senere – stay tuned.