Det er kun to år siden, Martin Strøh fik sat den kongeblå HHX-studenterhue på hovedet. Efter tre intense år på Allikelund Gymnasium med alle de velkendte HHX-fag som Afsætning og International Økonomi. Klar til at erobre verden. Og det er han nu i fuld gang med.
Da studenterhuen havde fået plads på hylden, gik han i gang med næste kapitel i sit liv – og det var ikke et sabbatår. Han vidste, hvad han ville: CBS og International Business. Og til at starte med bacheloren, som han efter planen ville kunne være færdig med i sommeren 2019; efter tre år.
En vild bedrift
Men sådan er det ikke gået. Langt fra. Nu skriver vi nemlig juni 2018, og Martin har netop færdiggjort sin bachelor på rekordtid. Ét år og ni måneder.
En helt vildt imponerende bedrift, som har krævet hårdt arbejde, fokus og beslutsomhed. Det bemærker Martin også i et opslag, han på LinkedIn har lavet om sin nye titel som bachelor-indehaver.
– Danmark er, sammenlignet med mange andre lande, bemærkelsesværdig med hensyn til de muligheder, landet giver for de personer, som er villige til at forfølge dem.
– I kombination med en CFA-eksamen, stærke akademiske resultater, lærerigt arbejde hos Sparinvest samt nye eventyr hos Citigroup i London føler jeg, at de sidste 21 måneder (hvor bacheloren er taget) er blevet fuldt udnyttet og givet mig et umådelig hårdtarbejdende tankesæt, en styrket analytisk værktøjskasse og vigtigst af alt et helt fantastisk netværk.

Så glad ser man ud, når man har klaret en bachelor på blot 1 år og 9 måneder.
HHX giver et stærkt udgangspunkt
Vi kan ikke lade være med at være stolte, hver gang vi ser, vores tidligere elever klarer sig godt og bygger ovenpå det, de har lært på Allikelund Gymnasium.
Og netop det har Martin gjort, forklarer han selv.
– At tage springet fra HHX til CBS er selvfølgelig et stort skridt, men man skal dog passe på med at gøre det større, end det er. Bøgerne er stadig lavet af papir, og kuglepennene stadig fyldt med blæk. Selvfølgelig er der forskel på måden der undervises på, måden der gives feedback på, og måden man forbereder sig på til undervisningen på, indleder Martin.
– Som en naturlig konsekvensens bliver niveauet, de akademiske krav samt læsematerialet forøget. Meget hurtigt finder man dog sin egen måde at gøre tingene på – og den kan være nok så forskellig, men samtidig også nok så korrekt, som alle andres.
– Den største overraskelse for mig lå i det minimale fokus på det enkelte individs udvikling. En udvikling, jeg meget hurtigt fandt ud af lå i komplet egne hænder. Kender man ikke til ordsproget ‘at være sin egen lykkes smed’, så lærer man det i hvert fald meget hurtigt i løbet af de første tre måneder på universitetet. Jeg har heldigvis altid været drevet af egne ambitioner og viljen til at lære, men jeg fandt alligevel den ikke-eksisterende feedback-kultur som en hindring for den faglige udvikling, forklarer Martin.

Martin i 2016, da studenterhuen netop var kommet på.
Hårdt arbejde betaler sig altid
Da han for to år siden, gik i gang med CBS, husker han, at han måske havde en fordel som HHX’er, i og med han kendte til mange af de fag, han skulle have.
– Jeg er ikke i tvivl om, at min baggrund som HHX’er har haft en positiv indvirkning på min forståelse samt mine resultater på International Business. Især i fag som ’Financial Accounting’, ’Principles of International Marketing’ samt ‘Macroeconomics’ er der visse overlap imellem pensum fra Allikelund Gymnasium og CBS.
– Det bidrog ved begyndelsen af hvert modul med en god fundamental forståelse for basiskoncepterne inden for specifikke fag, hvilket medførte, at jeg stod stærkere, når undervisningen begyndte at blive mere kompleks.
Stoffet fra HHX gav altså Martin en god ballast i mødet med alt det nye – nye begreber, modeller, teorier og så videre. Og så hæfter rekordeleven sig ved, at hårdt arbejde stadig er – og altid vil være – afgørende.
– Med det sagt så introduceres der i løbet af hvert modul stadig flere begreber og mere komplekse modeller, end der gør i løbet af de tre år på handelsgymnasiet. Der er dog ingen tvivl om, at en HHX-baggrund styrker din faglige parathed – dog gør det dig hverken til en kommende CBS-topstudent eller universitetet til en walkover. Præcis som alle andre professioner og uddannelser, omend dette er en erhvervsuddannelse, professionsbachelor eller en universitetsgrad, opnås et godt resultat som oftest af et godt stykke arbejde, afslutter Martin, som har en masse at fejre henover sommeren, inden han skal videre med sit akademiske liv.
De nværende 3.g’ere på HHX færdiggør i løbet af de kommende uger deres studentereksamen og skal derefter videre i deres akademiske liv – ligesom Martin for to år siden. Og vi glæder os til at følge dem fra sidelinjen fremadrettet.