HF-Søfart kastede anker på Allikelund

Var det mon noget med en fremtid i det såkaldte Blå Danmark? Det fik vores 10. klasseelever anledning til at overveje, da Kim fra HF-Søfart i Marstal på Ærø lagde vejen forbi Allikelund onsdag d. 25. november for at fortælle om et spændende og anderledes skoletilbud.

På HF-Søfart kombinerer man en 3-årig HF med en mere praktisk orienteret maritim uddannelse. Skoledagen er således afvekslende, eftersom eleverne både har almindelige boglige fag som dansk og matematik, men også er en tur i værkstedet til en gang tovværksarbejde eller på havet for at øve sejlads.

Uddannelsen er for dem, der ikke har noget imod at slække lidt på lænkerne til skolebænken og slippe lidt for mor og far. På HF-Søfart bor man nemlig på skolen på Ærø, og man opnår derfor samme kammeratskab og fællesskabsfølelse som på en efterskole – bare over hele tre år!

Springbræt til en karriere på havet
HF-Søfart er et oplagt springbræt, hvis man påtænker at videreuddanne sig til skibsfører, kystskipper eller nærmest alt andet, som smager lidt af saltvand. Ifølge Kim giver en karriere til havs ferie halvdelen af året og en fed hyre hele året.

Efter oplægget var der mulighed for at få en lille snak med Kim og få en brochure med hjem – og det var noget både drengene og pigerne fra K10 benyttede sig af.

Stor tak til Kim for at præsentere eleverne for en anderledes, men yderst attraktiv og oplevelsesrig vej at følge efter dette skoleår.