I går aftes blev alle elever og alt personale informeret om, at Allikelund Gymnasium er lukket de næste to uger efter statsministerens anvisning.

Her til morgen stod administrationen derfor klar til at sende eventuelle fremmødte elever hjem.

Fjernundervisning forude
I døren mødte vi Andrea og Anna fra 2.x (HTX), som begge godt var klar over, at fjernundervisningen ville gå i luften om få minutter, men de havde valgt at møde op på Allikelund for lige at hente nogle af deres skolebøger.

Vi spurgte dem, hvad de syntes om, at de ikke skal på skolebænken i to uger.

– Det er jeg faktisk rigtig træt af. Jeg vil hellere gå i skole og have undervisning i et lokale, hvor man kan fornemme stemning og læreren, lød det fra Andrea, inden Anna supplerede:

– Jeg ville også hellere være i skole. Jeg er nemlig meget glad for at gå her på gymnasiet, hvor vi får en rigtig god undervisning og har det sjovt samtidig – og vi kommer også til at savne hele samværet, som vi har her på skolen.

Eleverne kender til det
Selvom det er ærgerlige omstændigheder, der gør, at Andrea, Anna og resten og klassen må undvære dagligdagen på Allikelund lidt, glæder rektor Karen Marie sig over de positive ord fra eleverne.

– Det er dejligt at høre, at eleverne kan lide at gå i skole. Allikelund står klar til at modtage alle igen, når tid er, fortalte hun.

– Men for nu er al undervisning fjernundervisning, hvilket ikke er spor fremmed for vores elever, da vi til daglig anvender mange forskellige platforme til undervisningen.

Læs mere om situationen