Lad os skrue tiden to år tilbage. Nærmere bestemt til 6. marts 2020. Allikelund var pyntet helt op til gallafest for både nuværende elever, tidligere elever og ansatte på skolen. Gæsterne strømmede ind tidligt på aftenen og havde et brag af en fest sammen (se fotos HER).

En uge senere gik statsminister Mette Frederiksen på skærmen, og landet blev lukket ned. Med forsamlingsforbud og COVID-19-restriktioner.

Frem til 2022 igen – fredag 18. marts kl. 17.00. Efter et års coronapause var Allikelunds legendariske gallafest tilbage, og endelig kunne de smukke gallakjoler og andet festtøj tages frem igen.

Oldschool tema
Festudvalget havde traditionen tro valgt et tema, og i år var valget faldet på The Great Gatsby, som mange har beskæftiget sig med i undervisningen. Og derfor havde de helt styr på stilen; og stemningen var høj i fjer, perler og sixpence hat.

Alle steder festede nuværende elever, tidligere elever og personalet sammen i en skøn blanding, og de fik for alvor taget ‘galla-revanche’.

− Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været kede af det, hver gang vi har været nødt til at aflyse sociale arrangementer for alle vores elever siden marts 2020. Så det er dejligt, at vi igen kan mødes i disse sociale fællesskaber, og vi kunne simpelthen ikke have ønsket os en bedre aften til at skyde foråret ind end denne gallafest, forklarede rektor Karen Marie Christensen og uddybede:

− Samtidigt indleder vi også slutspurten for alle de elever, som afslutter deres uddannelse her til sommer. Gallafesten markerer dermed, at den om lidt står på eksaminer og studenterhuer. Før vi aner af det, sidder de alle her i salen side om side og afholder dimension.

Stemningen i top fra start
Gallafesten startede allerede kl. 17.00 på den røde løber med efterfølgende fotografering både i par og grupper. Herefter var der velkomstdrinks i fællesarealet, og vejret var så godt, at flere trak udenfor. Præcis kl. 17.30 blev alle budt velkommen af rektor Karen Marie, som takkede det hårdtarbejdende festudvalg og øvrige, der har sikret gallefestens afvikling, for det flotte arbejde.

Der var dækket flot op med kandelaber samt guld og glimmer i vaskeægte 20’er-stil. Undervejs var alle rigtig godt underholdt af konferencien lektor Bjarne Ove Hansen, som med sikker hånd førte selskabet igennem underholdning, festtaler og sange.

De flotte kåringer i 3D-print
En af indslagene undervejs var en række priser, og gennem en afstemning blev det afgjort, hvem der skulle modtage årets priser.

Kåringerne blev offentliggjort i løbet af aftenen, og statuetterne varierede i takt med priserne, og de var 100% unikaer. For selvom skolen har været lukket, så har der bestemt ikke været lukket ned for læring. Således var alle statuetter 3D-printet i de flotteste design.

− 3D-modellering og -print vinder mere og mere indpas i fremtidens teknologier. Inden for de seneste år er det samtidig blevet en tilgængelig teknologi for uddannelsesinstitutioner, da printerne nu har en fysisk størrelse og pris, som er blevet overkommelig, fortalte lektor Irene Merete Bjørnbæk, som underviser i teknologi.

− Udover at eleverne helt selv har printet alle statuetterne til i aften, så er 3D-print her på Allikelund med til at giver eleverne mulighed for som egen-producenter at afprøve en industriel teknologi, hvor de selv er aktivt skabende fra idé til den helt færdige prototype gennem modulerende programmering, afslutter hun.

En ny side af eleverne
De flotte 3D-printede statuetter blev flittigt uddelt i løbet af aftenen, og nominerne spændte bredt: fra Årets par og Årets pjækkehistorie til Årets ‘Hold lige afstand og sprit lige af’ og Årets Allikelunder (den som har udvist størst engagement).

Festligt var det, og flere små anekdoter blev i den sammenhænge afsløret, efter de glade prismodtagere havde indtaget scenen i salen.

− Til gallafesten oplever vi tit nye sider af vores elever. Det er ikke kun hverdagstøjet, der er skiftet ud med festtøj – vi oplever også flere nye glimt af de lidt mere private oplevelser og fællesskaber, som eleverne har med hinanden, lyder det fra rektor Karen Marie.

Statuetterne gik til:

 • Årets Par: Marc (2.o) og Thea (3.x)
 • Aftenens Gallapar: Melanie og Sørensen (tidl. elever)
 • Årets mest smilende: Tobias (1.a)
 • Årets humørbombe: Simon (3.o)
 • Årets pjækkehistorie: Rayan (3.x)
 • Årets fighter: Alma (1.a)
 • Årets ‘hold lige afstand og sprit af’: Steffen (underviser)
 • Årets bedste til online-undervisning: Mikkel (3.x)
 • Årets stilikon: Maurice (2.k)
 • Årets Allikelund’er: Joel (3.o)
 • Aftenens bedst klædte (mand og kvinde)
  Mand: Sigurd (2.o)
  Kvinde: Sarah (3.x)

En god start på weekenden
Efter mange timer med fest og indslag sluttede aftenen med la grande finale omkring kl. 01.00, hvorefter eleverne enten gik trætte hjem eller festede videre andetsteds.

Sponsorgaver
Udover de sjove og flotte kåringer er der også altid Amerikansk Lotteri. Her kan man købe 5 lodder for 25 kr. og være med i lodtrækningen om de over 50 fede sponsorgaver, festudvalget havde været ude og finde i det lokale forretningsliv.

Pengene fra lotteriet går ubeskåret til festudvalget, og det betyder, at det nu bliver muligt at afholde en særlig stor introfest for alle de nye elever til august/september – med både DJ og en kunstner på programmet.

Der skal derfor lyde en særlig stor tak for den store opbakning, eleverne blev mødt af, til både store og små erhvervsdrivende i hele Kalundborg, som bød ind med sponsorgaver af forskellige slags.

Se flere fotos fra aftenen på vores Facebook-side