Vi skrev forleden om vores K10-klasser, der var en tur i Tivoli, men de er ikke de eneste fra Allikelund, der her i september har været i den smukke gamle have.

Et par dage senere tog 1.x, 1.a, 2.a og 1.o samme tur mod hovedstaden, hvor der ventede dem en både hyggelig og fagligt udfordrende skoledag ‘i felten’.

Vandglas med i Det Gyldne Tårn
HTX-eleverne fra 1.x skulle således lave forskellige forsøg under besøget i Tivoli. Blandt andet skulle de prøve at have et glas vand med op i Det Gyldne Tårn og se, hvad der skete med vandet på vej ned. Derudover skulle de sidde på en badevægt i pariserhjulet og se, hvor i cirklen de vejede mest. De skulle også observere, hvordan kraftpåvirkninger var på dem under fra opbremsningen i rutchebanen – og observere, om de følte, at de ville falde ud, når de kørte rundt i loopet i dæmonen (hvis de ikke var spændt fast selvfølgelig).

Interessante forsøg, hvor eleverne brugte sig selv i arbejdet med at komme frem til resultaterne.

Undervisning udenfor klasselokalet
Også HHX-eleverne fra 1.a og 2.a samt EUX-klassen 1.o fik opgaver, de skulle klare i den gamle have. De skulle nemlig lave observationer om billetpriser, indtjeningsmuligheder for forskellige forlystelser, udgifter ved at holde forlystelser kørende, kapacitetsudnyttelse og dækningsbidrag. Alle ting, de kender fra undervisningen, og som de nu kunne bruge i en praktisk case som Tivoli.

Alle havde en god dag i København, og alle elever var i højt humør og veloplagte undervejs.