Klokken 12.40 stod venner og familie og ventede både spændte og nervøse. Men nok ikke så meget som Asbjørn fra 3.x, som stod og ventede på at komme ind og få sin karakter efter sin sidste eksamen på Allikelund. Så han kunne komme ud til sine nærmeste og få hue på som årets første student på Allikelund Gymnasium.

Havde været nervøs
Da klokken slog 12.45, havde Asbjørn fået sin karakter og kunne gå den ventende flok i møde. Smilene var store og krammene mange, da dagens hovedperson kunne melde et 7-tal op og få den blå studenterhue placeret på hovedet.

− Jeg var meget nervøs for, hvordan det ville gå, men det endte med at gå ganske udmærket. Jeg havde en god censor og en god lærer, som hjalp mig igennem eksamenssituationen. Så det var super, indleder Asbjørn, da vi lige har lånt ham et par minutter fra familie og venner. Efter han traditionen tro har hejst flaget ude foran Allikelund.

− Jeg er meget lettet og glad og skal bare ud og fejre, at jeg har fået hue på!

− Det har været tre super fede år på Allikelund, hvor jeg virkelig har udviklet mig som person og lært en masse nyt materiale og en masse nye mennesker at kende. Det har været en kæmpe oplevelse, forklarer Asbjørn, som nu har planer om at læse kemi og teknologi på DTU efter sommerferien.

Det bedste er kammeraterne og miljøet
Derfor betyder det på gensyn med Kalundborg, hvor han de sidste tre år har haft sin daglige gang på Allikelund. Og det kommer han til at savne.

− Det bedste på Allikelund har helt klart været ens klassekammerater og studiemiljøet. Det har været unikt.

De næste to dage får resten af Asbjørns klassekammerater hue på, inden den står på dimission og endnu mere fejring på lørdag.

− Vi skal nok i byen nogle gange og så vognturen. Det bliver fedt at fejre det, lyder det fra Asbjørn, som nu glæder sig til at se resten af 3.x komme ud og opleve at få hue på – med ham på sidelinjen som opbakning.

Kæmpe tillykke til Asbjørn med at være årets første student på Allikelund!

Læs også om det på Tv-Kalundborg