Endelig blev det mandag 10. august – og dermed første skoledag efter en lang sommerferie på hele seks uger.

Mange elever kom i god tid
Det var noget, både de nye elever og resten af Allikelund havde set frem til i flere uger, og klokken 9.00 blev den første spænding udløst.

Her bød rektor Karen Marie Christensen nemlig velkommen til alle de nye elever på K10 – som fordeles i 10A, 10B og … du gættede det … 10C.

De søde, glade unge mennesker med solskin i håret og glimt i øjet fyldte hurtigt kantinen med måde spændte og glade ansigter. Nu ventede der dem et spændende skoleår et nyt sted med nye kammerater.

Stemningen i top
Men de fandt sig hurtigt til rette, imens Karen Marie kom med de første informationer om det at gå på Allikelund – og den gode stemning forplantede sig rundt i alle gangene

I år har endnu flere elever valgt K10, hvor elevoptaget er steget med over 15% siden sidste skoleår, og det sås tydeligt denne første skoledag, hvor der var nye elever over det hele.

− Vi er rigtig glade for, at flere unge i Kalundborg Kommune har valgt at tage et år i 10. klasse hos os. Vi har virkelig meget at byde på, og de unge mennesker, som afsluttede K10 i sommer, har netop oplevet både den personlige og faglige udvikling, som K10 bidrager til. De oplevede, at de blev mere voksne og fik mere tro på sig selv, forklarer Karen Marie.

Dansk, engelsk og matematik
På K10 kan de nystartede elever se frem til undervisning i de tre grundfag: dansk, engelsk og matematik. Alle elever skal til eksamen i alle tre fag både mundtligt og skriftligt. Derfor er der afsat en del tid til at træne eleverne i dette, så de får gode oplevelser af at gå til eksamen, som de kan tage med videre i deres undervisningsforløb.

Derudover har alle elever linjefag hver tirsdag, hvor de selv vælger et af fire mulige linjefag, som de ønsker at fordybe sig i hen over skoleåret. Her har vi i år fire valgmuligheder, som er meget forskellige.

Linjefag der passer til dig
Et linjefag har fokus på at støtte eleverne i at finde ud af, hvilken branche de i fremtiden kan forestille sig at arbejde i. På ét linjefag kan de komme i praktik i eksempelvis en tøjbutik, hos en tømrer eller på kontor. På et andet linjefag er der fokus på bevægelse, og her er der bl.a. tæt samarbejde med kommunens rige foreningsliv. Eleverne prøver alt fra det at spille bold til træningscentre, fægtning og meget mere.

Har man mere lyst til at fordybe sig i fag, så har Allikelund Gymnasium skabt et super spændende linjefag i samarbejde med Kalundborg Gymnasium, hvor eleverne skiftevis får undervisning i gymnasiefag på Kalundborg Gymnasium og på Allikelund Gymnasium.

På det fjerde og sidste linjefag kan man vælge at arbejde med det, vi kalder ”Sund og Psyke”. Dette linjefag handler bl.a. om at lære en masse om sig selv – både fysisk og psykisk – om samfundet og om det at flytte hjemmefra.

Valgfag hver torsdag
Udover en hel tirsdag med linjefag har eleverne på K10 også en række spændende valgfag.

Det betyder, at eleverne hver torsdag eftermiddag bl.a. arbejder med psykologi, filmanalyse, science show, løvens hule og mange andre spændende valgfag. Til forskel for klassiske valgfag skifter eleverne fag flere gange om året, hvilket giver dem mulighed for at afprøve en række forskellige fag.

Som noget nyt i år har K10 både en mentor og en studievejleder tilknyttet. Desuden har UU har også kontor på Allikelund Gymnasium, og der er således tilknyttet en række forskellige fagpersoner, som sammen skal bidrage til at skabe den bedste udvikling for alle elever. Noget, vi går meget op i på skolen.

− Vores fornemmeste opgave her på Allikelund Gymnasium er at klæde de unge i K10 på til at blive dygtigere fagligt, men også at vise eleverne alle de muligheder, ungdomsuddannelserne her i Kalundborg giver, lyder det fra Karen Marie.

− Desuden skal vi anspore eleverne til at få valgt en retning, som de både har evnerne til og interesse for. Allikelund Gymnasium har den fordel, at vi ikke blot har et dygtigt fagteam omkring K10-eleverne – der er også mange andre uddannelser i huset, hvilket betyder, at K10-eleverne har let adgang til undervisere, der brænder for meget forskellige fag, og som har meget forskellige erhvervserfaringer med i bagagen, fortsætter Karen Marie, inden hun med et smil afslutter:

− Skoleåret 2020/2021 bliver rigtig spændende for K10-eleverne.