− Kære dimittender på K10, tillykke med eksamen! Så er tiden kommet, hvor det er sidste dag på Allikelund Gymnasium. For et helt år siden kom I forventningsfulde. I blev taget imod her i salen, hvor I nu sidder igen.

− I dag afslutter I jeres 11. skoleår, og det første lange skoleliv er slut. For de fleste af jer starter et nyt skoleliv lige om lidt, idet I efter en velfortjent sommerferie begynder på en ungdomsuddannelse. For flere af jer bliver det et gensyn med Allikelund. I begynder nemlig her hos os igen, men nu på HHX, HTX, EUD/EUX eller en anden ungdomsuddannelse.

Sådan lød ordene fra rektor Karen Marie Bach Christensen, da hun torsdag 18. juni holdt tale for K10 – de tre 10. klasser på Allikelund Gymnasium – da de blev fejret af venner og familie ved dimission på Allikelund.

Legater for årets fighter og mindst fravær
Efter talen var det tid til at overrække legater. Traditionen tro kom filial-direktør Maise Norlin fra Arbejdernes Landsbank og overrakte en meget flot præmie på 1000 kr. til årets fighter. Denne blev modtaget af Mustafa Shahin, som blev valgt på følgende grundlag:

  • Arbejdsom, opsøger viden fra mange forskellige steder
  • Venlig, altid smilende og glad
  • Arbejdet flittigt og er yderst ansvarlig
  • God kammerat, god humor og sætter altid sig selv før andre

Rigtig flotte ord til Mustafa, som over det eneste år har udviklet sig godt og derudover været en stor gevinst for klassekammeraterne.

− Vi ønsker Mustafa Shahin stort tillykke. Grundlaget for dette legat viser i den grad nogle evner, som er en gevinst resten af livet, understregede Karen Marie Bach Christensen.

Stort tillykke til alle
Efterfølgende blev der uddelt præmier til eleverne med højest fremmøde (laveste fraværsprocent). Her havde de to elever Emilie Niemi og Jessica Sørensen – begge fra 10.C – kun været fraværende i hver én time i løbet af et helt skoleår. Virkelig imponerende.

Fra henholdsvis 10.A og 10.B løb Mette Vraast-Thomsen og Amalie Marie Barslund med præmien, da de også havde meget lidt fravær.

Det er første gang, at Allikelund afslutter elever fra 10. klasse, men på skolen glæder vi os til at kunne gøre det mange år fremad. For at understøtte festlighederne var der sang og musik fra lærerbandet og ikke mindst hjemmebagte kransekager til elever og deres pårørende.

Karen Marie afsluttede dimissionen med et:

− Stort tillykke til jer alle. Det er rigtig godt gået. Jeg ønsker jer alle alt det bedste fremover og en rigtig god og dejlig sommer.

Læs også om det på Tv-Kalundborg