Torsdag 3. oktober kom dagen endelig. En dag, eleverne fra 3.o og 3.z havde ventet på i mange måneder. De skulle på studietur til Firenze (og Montecatini).

Klar på en fed tur
Op til havde de forberedt sig med lektioner i italiensk, ligesom de også havde designet flotte studieturstrøjer, så alt var klar, da de 40 elever samt deres lærere torsdag morgen drog mod Kastrup Lufthavn.

Efter en mellemlanding i Schweiz, fik elever og lærere henad aftenen italiensk grund under fødderne, og så gik de ellers i gang med at opdage og udforske støvlelandet.

Vingård og gruppeselfies
De første dage blev brugt i skønne Firenze, hvor delegationen fra Allikelund blandt andet var på rundvisning og vinsmagning på den berømte vingård Ruffino samt på skattejagt i mindre grupper i Firenzes gader. Og hvad skattejagten gik ud på? Jo, eleverne skulle på jagt efter det bedste gruppeselfie med de forskellige seværdigheder.

Udover vingården har eleverne også oplevet en mozzarella-produktion, hvor de ‘kom med bagom’, og så hvordan produktionen foregik – og derfor måtte de også i ømme dragter og tilhørende ‘blå sutter’.

Lærer hinanden endnu bedre at kende
Alt i alt er det en tur, hvor eleverne nyder at være afsted sammen og lære Italien at kende, samtidig med de har et program i løbet af dagen, som er både sjovt og fagligt spændende.

Eleverne har overtaget Allikelunds Instagram-profil under turen, så der kan du både se opslag og stories løbende (bare følg @allikelund_gymnasium). 

Du kan også se mange flere fotos på vores Facebook-side.